Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pasaules labākie kārtslēcēji aizvadījuši nelielas tiešsaistes sacensības

Pasaulē labi zināmie kārtslēcēji Reno Lavilenjē, Armands Duplantis un Sems Kendrikss svētdien savos mājas pagalmos aizvadīja tiešsaistes sacensības.

Sacensības starp trijiem kārtslēkšanas meistariem notika pašu sportistu mājās. Proti, Lavilenjē lēcienus veica Francijas pilsētā Klermonferānā, bet ASV pilsētās Lafajetē un Oksfordā startēja attiecīgi Duplantis un Kendrikss. Visu sportistu lēcieni tiešsaistē bija vērojami Pasaules vieglatlētikas federācijas (WA) sociālajos tīklos.

Sacensību formāts paredzēja lēcienus aizvadīt 30 minūtes no vietas, latiņai stāvot uz piecu metru atzīmes. Šādu formātu sportisti izvēlējās, lai atvieglotu sacensību norisi.

Pusstundas laikā piecu metru atzīmi 36 reizes pārvarēja gan pasaules rekordists Duplantis, gan olimpiskais čempions Lavilenjē. Kendrikss šajā laika posmā piecus metru atzīmi pārlēca 26 reizes.

Pēc aizvadītām 30 minūtēm 20 gadus vecais Duplantis aicināja francūzi lēkt vēl trīs minūtes, kuru laikā tiktu noskaidrots uzvarētājs. 33 gadus vecais Lavilenjē gan norādīja, ka viņam "pietiek".

Neierastā formāta sacensībām tiešsaistē sekoja līdzi arī citi šī sporta veida lietpratēji - Katarina Stefanidi un Pjotrs Liseks -, kā arī ASV sprinteris Noa Lailss.

Iepriekš Lavilenjē atklāja, ka mājas apstākļos reiz spējis pārvarēt 5,85 metru atzīmi. Viņa personiskais rekords sacensībās ir 6,16 metri, ar ko viņš 2014.gadā izbeidza Ukrainas kārtslēcēja Sergeja Bubkas 20 gadu ilgušo hegemoniju šajā sporta veidā pasaules rekordista statusā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi