Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valmiera pretendē uz 2024.gada Eiropas BMX čempionāta rīkošanu

Valmiera pretendē uz 2024.gada Eiropas BMX čempionāta rīkošanu, pirmdien paziņoja Valmieras pašvaldība.

Nedēļas nogalē sekmīgi noorganizētie Eiropas BMX kausa izcīņas 11. un 12. posmi tuvina Latviju mērķim ne tikai sarīkot šāda mēroga sacensības turpmākajās sezonās, bet arī iegūt tiesības rīkot 2024.gada Eiropas čempionātu un pretendēt uz pasaules mēroga BMX notikumu uzņemšanu savās mājās, teikts paziņojumā.

"BMX noteikti ir sportisko sasniegumu ziņā bagātākais riteņbraukšanas veids Latvijā. Sezonas divi noslēdzošie Eiropas kausa posmi Māra Štromberga BMX trasē "Valmiera", kur noskaidrojās Eiropas kausa kopvērtējuma uzvarētāji, bija otras lielākās sacensības pēc 2019.gadā aizvadītā Eiropas čempionāta Valmierā," uzsver Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks ("Valmierai un Vidzemei").

Latvija jau ir pieteikusi savu kandidatūru 2024.gada Eiropas čempionāta rīkošanai, un tiek izskatīta iespēja pieteikties Pasaules kausa posma organizēšanai.

Pilsētas vadība saprot, ka šādi notikumi attīsta sporta tūrismu, ļaujot norises vietai un uzņēmējiem paaugstināt ienākumus. Piemēram, 2019.gadā notikušais Eiropas BMX čempionāts, pēc organizatoru aplēsēm, Latvijas valsts ekonomikai piesaistīja vairāk nekā 800 000 eiro, un kā galvenais faktors tik sekmīgiem finanšu rādītājiem tiek minēta lielā dalībvalstu atsaucība. Meistarsacīkstēs piedalījās 1060 sportisti no 26 valstīm.

"Pēc 2019.gada veiksmīgā Eiropas čempionāta Valmierā bijām izpelnījušies labas atsauksmes un reputāciju starptautiskajās riteņbraukšanas savienībās gan Eiropas, gan pasaules mērogā. Tāpēc loģisks šķita nākamais solis, lai pieteiktos Eiropas kausa izcīņas posmu organizēšanai," skaidro Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) izpilddirektors Artis Ozols.

Covid-19 pandēmijas ieviestais ilgais pārtraukums šī pasākuma organizatoriem būtībā lika atgriezties sākumpunktā, un atkal nācās pārliecināt, ka Latvija var un vēlas uzņemt savās mājās labākos BMX sportistus.

Aizvadītās sacensības Valmierā Ozols vērtē kā soli tuvāk mērķim, lai Latvijā atkal varētu organizēt Eiropas čempionātu un pretendēt arī uz Pasaules kausa posma rīkošanu.

Jau ziņots, ka 2022.gada Eiropas BMX kausa izcīņas 11. un 12. posmu sacensībās 25. un 26.jūnijā Māra Štromberga trasē "Valmiera" katru dienu uz starta izgāja gandrīz 400 sportistu no 24 valstīm.

Sacensības organizēja LRF, Valmieras novada pašvaldība, Valmieras Olimpiskais centrs un BMX klubs "Valmieras puikas".

Jau ziņots, ka sestdien 11. Eiropas kausa posmā sieviešu konkurencē apvienotajā pieaugušo, U-23 un junioru vecuma grupā trešo vietu ieņēma Veronika Stūriška.

Junioru vecuma grupā Kārlis Pedraudzis izcīnīja sudraba godalgu, bet 15-16 gadu vecuma zēnu konkurencē labākais bija Kristers Apels, kamēr meiteņu konkurencē šajā vecuma grupā uzvarēja Paula Kibare.

Svētdien 12.Eiropas kausa posma ietvaros Kristens Krīgers izcīnīja trešo vietu.

Sieviešu konkurencē Vineta Pētersone ierindojās trešajā pozīcijā.

Junioru vecumā par uzvarētāju kļuva Mārtiņš Zadraks, kamēr Emīlam Mārtiņam bet U-23 ieskaitē otro vietu izcīnīja Rinalds Jānis Kārkliņš.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi