Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jonasam kritiens un 14.vieta MXGP Pjetramuratas posmā

Latvijas motobraucējs Pauls Jonass no Gas Gas komandas trešdien pasaules motokrosa čempionāta 15.posmā - Pjetramuratas Grand Prix - MXGP klasē ierindojās 14.vietā.

Pirmo braucienu Jonass noslēdza 17.vietā, bet otrajā finišēja desmitais, posma kopvērtējumā iegūstot desmito vietu.

Pirmo braucienu Jonass sāka ar kritienu un pēdējo - 31.vietu. Brauciena laikā izdevās pakāpties līdz 17.vietai.

Nesekmīgs brauciens izvērtās arī pēdējo triju posmu uzvarētājam un kopvērtējuma līderim nīderlandietim Džefrijam Herlingsam, kurš pēc kritiena motocikla vainas dēļ nevarēja turpināt braucienu.

Braucienā uzvarēja francūzis Romēns Fevrs, kurš par 1,008 sekundēm apsteidza slovēni Timu Gajseru, izvirzoties kopvērtējuma vadībā. Trešais ar varāk nekā 25 sekunžu atpalicību finišēja itālis Antonio Kairoli.

Otrajā braucienā Jonass startā izvirzījās desmitajā vietā, apsteidzot dāni Tomasu Kjēru Olsenu, bet piektajā aplī pakāpās vēl vietu augstāk, apsteidzot francūzi Benuā Paturelu.

Tomēr astotajā aplī latvietim neveksmīgajā posmā tika piedzīvots vēl viens kritiens, atkrītot uz 13.vietu. Finišā augstāk par desmito vietu pakāpties neizdevās.

Cīņā par uzvaru otrajā braucienā no sākuma līdz beigām vadībā bija Kairoli. Viņš apsteidza šveicieti Žeremī Sīveru un Gajseru, kamēr Herlingss finišēja ceturtais, bet Fevrs - piektais.

Posmā uzvaru ar 45 punktiem izcīnīja Kairoli, apsteidzot Gajseru ar 42 un Fevru ar 41 punktu.

Jonass par pirmo braucienu nopelnīja četrus punktus kopvērtējumā, bet otrais brauciens viņam deva 11 punktus. Tas summā deva 14.vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderpozīcijas ar 573 punktiem atguva Herlingss, kurš Fevru apsteidz tikai par punktu. Turpat ir arī Gajsers, kurš sakrājis 570 punktus. Jonass ar 391 punktu saglabājis septīto vietu.

Iepriekšējā posmā, kas arī norisinājās Pjetramuratā, Jonass ieņēma septīto vietu.

Arī nākamais posms 31.oktobrī norisināsies šajā pašā trasē.

Pērn par MXGP čempionu trešo reizi tika kronēts Slovēnijas motosportists Tims Gajsers, bet Jonass, kurš vasarā guva smagu traumu, ierindojās 31.vietā.

Šosezon MXGP klasē paredzēti 18 posmi. Sezonas noslēgums plānots novembrī Itālijā.

MX2 klasē, kurā Latvija nav pārstāvēta, uzvarēja austrietis Renē Hofers, kurš sakrāja 43 punktus. Otrais ar 37 punktiem bija Beļģijas braucējs Jago Gērtss, trešais ar 36 punktiem - spānis Ruvens Fernandess.

Kopvērtējumā ar 595 punktiem vadībā ir francūzis Maksims Reno, kurš par 87 punktiem apsteidz Gērtsu.

Eiropas čempionāta vērtējumā EMX125 klasē otrdien ceturto vietu posmā ieņēma Kārlis Alberts Reišulis.

Kvalifikācijas braucienu pirmajā grupā Kārlis Reišulis ierindojās ceturtajā vietā, Jānis Mārtiņš Reišulis - sestajā vietā, bet Markuss Ozoliņš - 20.vietā 30 braucēju vidū, iekļūstot pamatsacensībās, kamēr Roberts Lūsis otrajā kvalifikācijas grupā ieņēma 21.vietu 31 braucēja konkurencē, līdz pamatsacensībām netiekot.

Sacensību pirmajā braucienā K.Reišulis finišēja piektais, kamēr Ozoliņš bija 35., bet Lūsis 37.vietā 40 braucēju vidū. Otrajā braucienā J.Reišulis ierindojās otrajā vietā, K.Reišulis - ceturtajā, Lūsis - 23., bet Ozoliņš - 33.vietā.

Ar 34 punktiem posma kopvērtējumā Reišulis ieņēma ceturto vietu, J.Reišulis ar 22 punktiem otrajā braucienā ierindojās devītajā vietā, Lūsis palika bez punktiem, ierindodamies 25.vietā, bet Ozoliņš - 34.vietā 40 braucēju konkurencē.

Uzvaru posmā ar 47 punktiem izcīnīja kopvērtējuma līderis Valerio Lala. Viņam pēc septiņiem posmiem ir 268 punkti.

Čempionāta kopvērtējumā K.Reišulis ar 128 punktiem ieņem astoto vietu, J.Reišulis ar 33 punktiem - 25.vietu, bet Lūsis ar diviem punktiem - 49.vietu 55 punktus guvušo dalībnieku vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi