Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jonasam devītā vieta Spānijas Grand Prix

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien ieņēma devīto vietu pasaules motokrosa čempionāta devītā posma - Spānijas Grand Prix - prestižākās MXGP klases sacensībās.

Jonass, kurs šosezon pārstāv "Husqvarna" rūpnīcas komandu, sestdien kvalifikācijā piedzīvoja kritienu un finišēja devītais.

Pirmā brauciena startā vadībā izvirzījās Jonasa bijušais komandas biedrs, spānis Horhe Prado, kuram sekoja francūzis Maksims Reno un slovēnis Tims Gajsers. Jonass cīnījās par ceturto pozīciju, taču turpinājumā atkāpās uz pirmā desmita beigām.

Priekšgalā līderpozīciju pārņēma Reno un vēlāk Prado kļūdu izmantoja Gajsers, līdz finišam pirmajam trijniekam paliekot nemainīgam - MXGP klases debitants Reno aiz sevis noturēja Gajseru, kuram sekoja Prado. Jonass vienubrīd bija astotais, brauciena otrajā pusē atkāpās uz desmito vietu un finišēja devītais.

Arī otrā brauciena startā pirmais aizbrauca Prado, kuram sekoja abi "Yamaha" braucēji Reno un nīderlandietis Glens Koldenhofs. Jonass tikmēr arī šajā braucienā turējās pirmā desmitnieka robežās.

Prado bija jau iekrājis četru sekunžu pārsvaru, taču par vilšanos spāņa līdzjutējiem viņš mājas trasē piedzīvoja kritienu un atkāpās uz septīto pozīciju. Reno kļuva par līderi, viņam sekoja Koldenhofs un trešo vietu izcīnīja nīderlandietis Braiens Bogerss. Gajsers bija sestais, Jonass - devītais, bet Prado ierindojās 11.pozīcijā.

Posmā ar 50 punktiem uzvarēja Reno, kuram ar 38 punktiem sekoja abi Nīderlandes braucēji Koldenhofs un Bogerss. Jonass ar 24 punktiem bija devītais.

Kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem pārliecinošs līderis ar 404 punktiem ir Gajsers, 338 punkti ir Reno un 292 punkti beļģim Žeremī Sīveram, kurš svētdien bija astotais. Jonass sakrājis 196 punktus un pakāpies uz astoto pozīciju.

Šosezon pasaules čempionātā paredzēti 20 posmi, nākamajā nedēļā motosportistiem pulcējoties Francijā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi