Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Cipulim pirmie vārti KHL šosezon, Rīgas Dinamo zaudē SKA

Rīgas Dinamo hokejisti sestdien piedzīvoja otro zaudējumu šajā gadā Kontinentālās Hokeja līgas čempionāta ietvaros. Šoreiz rīdzinieki savā laukumā ar 2:4 piekāpās spēcīgajam Sanktpēterburgas SKA. Vārtus rīdzinieku labā guva Gints Meija un Mārtiņš Cipulis.

: Fotogrāfijas no Rīgas Dinamo un SKA komandu spēles

Spēle sākās ļoti azartiski un arī rezultatīvi. Jau trešās minūtes sākumā viesi atklāja rezultāti. Neveiksmīgi aizsardzībā nospēlēja rīdzinieku ceturtā maiņa, bez uzmanības vārtu priekšā atstājot Viktoru Tihonovu, kurš netraucēti raidīja ripu vārtos. Taču jau pēc 12 sekundēm rezultāts atkal bija neizšķirts. Guntis Galviņš precīzi piespēlēja Ģirtam Ankipānam, viņš tālāk atdeva ripu Gintam Meijam, kurš izdarīja tālu, bet spēcīgu un precīzu metienu - 1:1.  

Otro periodu ļoti apņēmīgi iesāka rīdzinieki, izveidojot vairākas labas situācijas pie viesu vārtiem, taču vārtdsargu pārspēt neizdevās. Kad otrajā periodā bija nospēlētas astoņas minūtes, viesi šķietami vienkāršā situācijā guva vārtus, turklāt skaitliskajā vairākumā. Fjodors Fjodorovs saņēma ripu laukuma vidusdaļā, ieslidoja rīdzinieku aizsardzības zonā un tūliņ pat izdarīja metienu. Kļūdījās laukuma saimnieku vārtsargs Kriss Holts, kurš bija izgājis pārāk tālu no vārtiem un metienam nebija gatavs - 1:2.

Četras minūtes pirms perioda beigām noteikumi vārtu priekšā tika pārkāpti pret Maksimu Ribinu, taču viņa izpildīto soda metienu atvairīja K.Holts. Jau pēc 72 sekundēm identiska situācija izvērtās pie SKA vārtiem - ātro uzbrukumu uz metienu centās noslēgt Mārtiņš Cipulis, taču tika kavēts un nogāzts. Soda metienu M.Cipulis izpildīja precīzi, gūstot savus pirmos vārtus KHL šosezon - 2:2.

Diemžēl 20 sekundes pirms perioda beigām vārtus atkal guva viesi. Uzbrukuma noslēgumā M.Ribins izdarīja piespēli vārtu priekšā Gļebam Klimenko un ripa ielidoja vārtos. Tiesneši gan ilgi pētīja video atkārtojumu, taču beigās vārtus ieskaitīja. 

Izšķirošajā periodā Dinamo apņēmība bija acīmredzami mazinājusies - spēlētāji pieļāva lielu kļūdu skaitu un darbojoties pārāk lēni, lai cerētu uz atspēlēšanos. Savukārt SKA spēlēja uz rezultāta noturēšanu, taču nekavējās izmantot mājinieku kļūdas aizsardzībā. Spēles 47.minūtē to izmantoja Mortensons un panāca 4:2 SKA labā. Lai kā mājinieki centās - izdevības bija, turklāt teicamas, arī bīstami metieni -, tomēr gūt kaut vēl vienus vārtus tā arī neizdevās. 

Par labāko spēlētāju Rīgas Dinamo rindās atzina M.Cipuli, kurš izcēlās ar agresīvu spēli.

Kā ziņots, šajā spēlē rīdziniekiem nevarēja palīdzēt komandas kapteinis Sandis Ozoliņš, kurš guvis nelielu muskuļa sastiepumu. 

Šī bija abu komandu trešā tikšanās šajā sezonā. Pirmajā spēlē Sanktpēterburgā rīdzinieki zaudēja pēcspēles metienu sērijā ar 1:2, bet pēc tam spēlē Rīgā laukuma saimnieki uzvarēja pagarinājumā ar 5:4. 

Nākamo spēli rīdzinieki aizvadīs pirmdien, kad savā laukumā tiksies ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas Dinamo.


x x x

KHL čempionāts

Rīgas Dinamo 2:4 SKA

Vārtu guvēji: Tihonovs (Makarovs, Fjodorovs) - 0:1 (2:15), Meija (Galviņš) - 1:1 (2;27), Fjodorovs (Koļcovs, Pruha) - 1:2 (28:34, vair.), Cipulis - 2:2 (37:47, soda metiens), Kļimenko (Ribins) - 2:3 (39:40), Mortensons (Ribins, Kļimenko) - 2:4 (46:21).

Soda minūtes: 10 - 8

Metienu attiecība: 36 - 33 

Vārtsargi: Kriss Holts - Jakubs Štepaneks 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi