Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Starkovs: Pašreizējā Latvijas izlase var sasniegt augstas virsotnes

Latvijas futbola valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs ir pārliecināts, ka pašreizējā izlase var sasniegt augstas virsotnes.

Starkovam patlaban nav līguma par darbu ar izlasi, jo iepriekšējais beidzās līdz ar 2012.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla noslēgumu. Iespējams, ka Starkovs nestrādās ar izlasi 2014.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas ciklā, jo viņam netiks atļauta amatu apvienošana valstsvienībā un Azerbaidžānas klubā Baku. Tomēr pagājušajā nedēļā Starkovs Bratislavā piedalījās kvalifikācijas grupas spēļu kalendāra veidošanā.

Starkovs uzskata, ka komandas kolektīvam gaidāmajās spēlēs jābūt saliedētam, savukārt līdzjutēju atbalsts "būs svarīgs kā vēl nekad".

"Mēs visi redzējām, ka 2011.gada rudens spēles ievieš gan spēlētājos, gan līdzjutējos optimismu izlases sniegumā pirms nākamā atlases cikla. No svara šajās spēlēs būs saliedēts treneru, ārstu un spēlētāju kolektīvs, kā arī pozitīva un veselīga atmosfēra pašā komandā," Starkovs citēts Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājaslapā internetā. "Es ticu, ka pašreizējā Latvijas futbola izlase var sasniegt augstas virsotnes!"

"Latvijas futbola izlasi kalendāra pārrunu procesā interesēja trīs lietas. Pirmkārt, mēs gribējām kvalifikācijas cikla pirmajā spēlē savā laukumā tiksies ar apakšgrupas galveno favorītu. Šoreiz mums tāda iespēja būs – 7.septembrī mājās pret Grieķiju. Noteikti šo spēli jau pašlaik ar lielu nepacietību gaida visi futbola līdzjutēji, tas būs pastiprinātas intereses mačs arī Eiropā, jo Grieķija būs tikko kā atgriezusies no Eiropas čempionāta finālturnīra cīņām. Svarīgi, ja šajā spēlē mūsu komandai izdosies veiksmīgi nospēlēt un iegūt punktus, tad visai komandai un līdzjutējiem būs pacilājošs noskaņojums," pastāstīja Starkovs. 

"Otrkārt, kalendāra pārrunu procesā mēs gribējām, lai tajās reizēs, kad izlase satiekas uz divām spēlēm, pirmā spēle būtu savā laukumā. Mums ir būtiski tomēr nepazust no savu skatītāju un atbalstītāju redzesloka, regulāri spēlēt savā laukumā," paskaidroja treneris.

Viņš norādīja: "Treškārt, mēs bijām pret to, lai 2013.gada martā spēlētu divus mačus. Vēlējāmies izspēlēt šajā laikā tikai vienu maču, un tāpēc būtiski, ka izdevās sarunāt spēli izbraukumā pret Lihtenšteinu 22.martā, kas nav sliktākais variants šajā situācijā. Ņemot vērā apstākli, ka Latvijas izlase parasti tiek komplektēta no aptuveni 30 līdz 40 procentiem pašmāju čempionāta spēlētāju, spēlēt pašā sezonas sākumā izšķirošus mačus, kad futbolisti vēl tikai gatavojas sezonai, nebūtu pareizākais risinājums."

Kvalifikācijas ciklā pēc pirmās spēles pret Grieķiju četras dienas vēlāk izbraukumā paredzēta cīņa ar Bosniju un Hercegovinu. Oktobrī Latvija vispirms izbraukumā tiksies ar Slovākiju un mājās ar Lihtenšteinu. Abas spēles pret kaimiņiem – Lietuvas futbolistiem ‒ paredzētas 2013.gada rudenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi