Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Gorkšs: Pret stiprām komandām jāizmanto retās izdevības

Latvijas futbola valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs pēc zaudējuma 0:2 Horvātijas izlasei Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē atzina, ka šī bijusi viena no grūtākajām spēlēm šajā atlases ciklā.

"Cik varējām tik aizsargājāmies, beigās tomēr drusku pietrūka. Ja būtu realizējuši to [Artjoma Rudņeva] izgājienu viens pret vienu, spēle droši vien ievirzītos citādi. Tā ir mācība nākamajam ciklam - jāizmanto tās dažas izdevības, kas mums pret stiprām komandām ir," Gorkšu citē Latvijas Futbola federācija.

Kvalifikācijas ciklu kopumā Latvijas izlases aizsardzības balsts vērtē pretrunīgi:

"Sākām diezgan viduvēji. Taču pēdējās četras spēles džeki nospēlēja diezgan labā līmenī. Ja nākamreiz izdosies ciklu sākt mazliet veiksmīgāk nekā šo, turnīrs mums varētu izvērsties krietni interesantāks un  nebeigtos pēc pirmajām 3-4 spēlēm. Par komandas kodolu vēl pāragri spriest, jo līdz jaunā atlases cikla sākumām ir daudz laika. Taču mums ir diezgan daudz gados jaunu, perspektīvu spēlētāju, kuri pēdējā turnīrā ieguva zināmu pieredzi, un tā viņam palīdzēs nākotnē."

Partnerim valstsvienībā piekrita pussargs Oļegs Laizāns: "Horvātijai ir gan individuāli, gan kolektīvi meistarīga komanda, manuprāt, viena no labākajām Eiropā. Horvāti ir fiziski spēcīgi, spēlē labos klubos. Taču arī tādas spēles mums ir nepieciešamas. Cikla pirmā puse bija neveiksmīga, taču beigās gan nopelnījām punktus, gan uzvarējām, gan parādījām diezgan saturīgu spēli."

Oskars Kļava: "Man liekas, ka šī bija pati grūtākā spēle šajā ciklā. Horvāti ir spēcīga komanda, augstu pasaules rangā, turklāt viņiem bija nepieciešama uzvara. Līdz 65.minūtei izturējām, pēc tam viņu meistarība ņema virsroku. Protams, arī tas, ka neizmantojām savus momentus. Kvalifikācijas cikls mums sanāca nestabils, tā laikā nomainījās diezgan daudz spēlētāju. Sākām kaut kā nedroši, bet beidzām uz cerīgas nots. Jācer, ka nākamo ciklu sāksiem veiksmīgāk un ilgāk saglabāsim intrgiu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi