Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pirms Rio jāsapurinās

Eiropas spēles kā atskaites punkts nākamā gada vasaras olimpiskajām spēlēm radījušas gana daudz vielu pārdomām Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vadībai. "Nav sevišķa optimisma, un nākas pārskatīt potenciālo Latvijas delegācijas sastāvu Riodežaneiro," rūpju pilns sarunā ar Dienu bija LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. Viņš piekrita, ka daudzu sportistu ne visai veiksmīgo sniegumu noteica tas, ka Eiropas spēles tomēr nebija vairuma atlētu galvenais starts šosezon, taču kritizēja tos, kuri, viņaprāt, nemaz neizrādīja cīņas pazīmes un uz starta izgāja tikai piedalīšanās pēc.  

Godalgu vērtējumā Latvija Eiropas spēlēs ar diviem cēlmetāliem ieņēma pieticīgo 31. vietu. "Pirms spēlēm nevienam netika izvirzīts uzdevums izcīnīt medaļas, jo ņēmām vērā to, ka pamatā tomēr notiek gatavošanās nākamajam, olimpiskajam, gadam, tomēr sportistu līmenis un attieksme atsevišķās disciplīnās neiepriecināja. Komandā tomēr bija līderi, uz kuriem tika liktas kaut kādas cerības, taču viņi neparādīja gaidīto sniegumu. Īpaši tas attiecas uz džudo, cīņu un BMX vīriešu sacensībām," kritisks bija LOK prezidents.

Viņš nenoliedza, ka pagaidām neskaidrais sacensību statuss lika sportistiem šosezon par prioritārām izvirzīt citas sacensības, taču uzsvēra, ka tas nepieļauj cīņasspara trūkumu: "Augstas klases sportistiem ir zināma latiņa, zem kuras nedrīkstētu palikt. Ir jāparāda sava līmeņa sniegums. Ja esi sacensībās, ir jācīnās. Ja ierodies bez nolūka cīnīties par labu rezultātu, varbūt labāk ir trenēties un tajās sacensībās nemaz nepiedalīties. Citādi ir nesaprotami, ja izej uz paklāja un dažās sekundēs noliecies uz lāpstiņām." Viņaprāt, tas pat ir vairāk treneru un federāciju vadību jautājums, izvirzot sportistus dalībai šāda mēroga sacensībās: "Šobrīd svarīgāka bija pat viņu, nevis sportistu, attieksme. Jābūt konkrētākiem, koncentrētākiem un mērķtiecīgākiem."

Vrubļevski patīkami pārsteiguši Latvijas jaunie peldētāji (peldēšanā bija vecuma ierobežojums līdz 18 gadiem), kuri sasniedza vairākus personiskos un valsts rekordus, kā arī pludmales volejbolistu Mārtiņa Pļaviņa un Haralda Regžas negaidīti veiksmīgais sniegums. "Arī Anastasija Grigorjeva, neskatoties uz problēmām ar treneri, izcīnīja bronzas medaļu, parādīja, ka ir psiholoģiski spēcīga," norādīja Vrubļevskis. 

Kopumā Azerbaidžāna kā spēļu organizatore attaisnojusi uz sevi liktās cerības, jo sacensības tika sarīkotas olimpisko spēļu līmenī, ko norādījuši arī paši sportisti. Arī televīzijas komentētāju kritizētās izmaiņas BMX sacensību norises kārtībā, kas nelabvēlīgi ietekmēja arī mūsu sportistu rezultātus, bijušas pamatotas, jo spēļu pēdējās dienās vējš tik tiešām bijis tik spēcīgs, ka tādos apstākļos rīkot sacensības būtu bīstami.

Visu Armanda Sameta un Iļjas Poļakova rakstu Pirms Rio jāsapurinās lasiet pirmdienas, 29. jūnija laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi