Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

LOK izdevusi 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm veltītu kalendāru

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) izdevusi īpašu 2012.gada kalendāru, kas būs veltīts nākamā gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

Kalendārs, kas otrdien tika prezentēts īpašā pasākumā Rīgas 49.vidusskolas sporta kompleksā, ir veltījums Latvijas olimpiskajai komandai. Fotogrāfa Gata Rozenfelda mākslas fotogrāfijās skatāmi 14 Latvijas atlēti – potenciālie Londonas olimpisko spēļu dalībnieki: džudists Jevgeņijs Borodavko, vieglatlēti Ineta Radeviča, Aiga Grabuste, Madara Palameika, Ronalds Arājs, BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs, smaiļotāju divnieks Krists Straume/Aleksejs Rumjancevs, burātāja Anna Aile, pludmales volejbola komanda Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš, cīkstone Anastasija Grigorjeva, pieccīņnieks Deniss Čerkovskis un svarcēlājs Artūrs Plēsnieks.

Sportisti fotografēti vasarā dabā dažādās Latvijas vietās. Atlasot modeļus, LOK vēlējās pēc iespējas daudzveidīgāku sporta veidu klāstu, taču korekcijas ieviesa sportistu sagatavošanās plāni un fotogrāfa mākslinieciskās vēlmes.

2012.gada olimpisko kalendāru, kas izdots 3400 eksemplāros, nav plānots pārdot, jo LOK to dāvinās visām Latvijas skolām, ieskaitot vispārizglītojošās, profesionālās un sporta skolas. Tā pirmo eksemplāru LOK ģenerālsekretārs Einars Fogelis pasniedza 49.vidusskolas direktoram Jurim Liepiņam. Fogelis izteica cerību, ka kalendārs iedvesmos gan tos, kas gatavojas olimpiskajām spēlēm, gan jauno paaudzi.

Tieši tajā vietā, kur tagad atrodas 49. vidusskolas sporta komplekss – Krišjāņa Valdemāra ielā 65 –, pirms 90 gadiem tika nodibināta LOK. Prezentācija notika vienlaicīgi ar ceļojošās fotoizstādes atklāšanu, kas būs skatāma ne tikai Rīgā, bet arī Latvijas reģionos. Izstādē varēs apskatīt kalendārā izmantotās fotogrāfijas, kā arī video materiālu par sportistu foto sesijas norisi.

Londonas olimpiskās spēles notiks no 2012.gada 27.jūlija līdz 12.augustam. Patlaban Londonas olimpiskajām spēlēm oficiāli kvalificējies 21 Latvijas sportists sešos sporta veidos, bet gandrīz visos sporta veidos kvalifikācijas risināsies līdz nākamā gada jūlija sākumam. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi