Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Lielbritānijas Vieglatlētikas federācija dopinga un korupcijas skandālu dēļ rosina pārskatīt pasaules rekordus

Saistībā ar aktuālajiem dopinga un korupcijas skandāliem Lielbritānijas Vieglatlētikas federācija (UKA) pirmdien aicināja pārskatīt visus pasaules rekordus vieglatlētikā.

UKA Manifestā par tīru vieglatlētiku uzsvēra, ka nopietni dopinga pārkāpumi būtu jāsoda ar mūža diskvalifikāciju, kā arī ierosināja atjaunot pasaules rekordu rezultātus.

"Lielāks caurspīdīgums, stingrākas sankcijas, ilgākas diskvalifikācijas - un arī atjaunot pasaules rekordu rezultātus, lai sāktu jaunu ēru. Mums jābūt atvērtiem darīt visu, lai atjaunotu ticamību sportā," uzsvēra UKA vadītājs Eds Vorners.

"2015.gadā godīgums vieglatlētikā tika izaicināts kā vēl nekad. Līdzjutēji un godīgie sportisti visā pasaulē ir pievilti. Uzticība sportā ir nonākusi zemākajā punktā pēdējo gadu desmitu laikā," uzskata Vorners.

UKA manifests, kas satur 14 punktus, aicina Pasaules Antidopinga aģentūru (WADA) izveidot stingrākus noteikumus atļautajiem medikamentiem, nodrošināt publisku reģistru visām dopinga analīzēm un pieprasīt visiem sportistiem pasaules čempionātos derīgas bioloģiskās pases.

Tāpat federācija pauda uzskatu, ka sponsoriem nevajadzētu atbalstīt sportistus, kuri pieķerti nopietnos dopinga pārkāpumos.

WADA gatavo jaunu ziņojumu, kura centrā būs dopinga noteikumu pārkāpēji no Kenijas. Ziņojumu plānots publicēt ceturtdien.

Kā zināms, novembrī atklātībā nonāca WADA neatkarīgās izmeklēšanas komisijas ziņojums, kurā bija teikts, ka sistemātisko dopinga pārkāpumu dēļ Starptautiskajai Vieglatlētikas savienībai (IAAF) būtu jādiskvalificē Krievijas Vieglatlētikas federācija (VFLA) un jāliedz tās atlētiem dalība Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Uzreiz pēc tam Maskavas antidopinga laboratorijai tika atņemta licence, kas liedza tai veikt jebkādas ar WADA organizāciju saistītas darbības, turklāt pagaidu diskvalifikācija tika piespriesta VFLA. Kad WADA piesprieda pagaidu diskvalifikāciju arī Krievijas Antidopinga aģentūrai (RUSADA), Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko pavēstīja, ka Krievija ir gatava pārveidot valsts antidopinga sistēmu.

Pirms mēneša VFLA pieņēma tai piespriesto diskvalifikāciju par dopinga pārkāpumiem. Krievijas puse piekritusi tās Vieglatlētikas federācijas pilnīgai diskvalifikācijai, turklāt negrasās iesniegt apelāciju saistībā ar IAAF pieņemto lēmumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi