Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Airētāja Rumpe izcīna bronzas medaļu Eiropas junioru čempionātā

Latvijas airētāja Laine Rumpe svētdien Minhenē izcīnīja bronzas medaļu Eiropas junioru čempionātā.

Startējot sieviešu vieninieku sacensībās, Rumpe A finālā 2000 metru airējumā finišēja pēc astoņām minūtēm un 20,79 sekundēm. Čempionei Aurēlijai Maksimai Jancenai no Šveices viņa zaudēja 5,18 sekundes, bet otrajā vietā finišējusī nīderlandiete Fedra van der Molene bija 0,94 sekundes priekšā.

Pēc pirmajiem 500 metriem Rumpe bija ārpus labāko trijnieka, taču, sasniedzot pusi no distances, viņa bija jau otrā, līderei Jancenai zaudējot divarpus sekundes. Otrā latviete bija arī pēdējā starpfinišā, kur Jancena savu pārsvaru bija palielinājusi par vēl aptuveni vienu pussekundi. Pēdējos 500 metros van der Molene atguva apmēram divas sekundes, Rumpei finišējot trešajā vietā.

Priekšsacīkstēs piedalījās 14 airētājas un tajās Rumpe ar astoņām minūtēm un 48,87 sekundēm bija ātrākā savā airējumā. Pusfinālā viņas rezultāts bija astoņas minūtes un 29,25 sekundes, kas deva trešo vietu un ceļazīmi uz A finālu. Ceturtās pozīcijas īpašnieci latviete apsteidz par apmēram piecām sekundēm.

Augustā Rumpe izcīnīja augsto ceturto vietu pasaules junioru čempionātā.

"Jau kopš pirmajiem treniņiem Laine izrādīja savu sajūsmu par airēšanu. Tieši Laines mīlestība pret šo sporta veidu un aizvadītie trīs gadi Murjāņu Sporta Ģimnāzijā ir rezultējušies šīs veiksmīgās sezonas panākumā, kas noslēgumā vainagojusies ar bronzas medaļas Lainei uz kakla. Sportiste ir ļoti mērķtiecīgi un ar lielu atbildības sajūtu gājusi uz rezultātu un esmu ļoti gandarīta un priecājos kopā ar sportisti, " Latvijas Airēšanas federācija citē sportistes treneres Ilzes Krūzes teikto.

LAF prezidents Henrijs Bukavs atzīmē, ka šis ir ļoti nozīmīgs un ilgi gaidīts panākums Latvijas airētājiem un federācijai. 

"Izcīnītai medaļai ir ļoti simboliska nozīme mūsu sporta veidam, tieši šobrīd tā bija nepieciešama vairāk kā nekad, lai vairotu interesi par mūsu sporta veidu ne tikai no sportistu un treneru puses, bet arī no valsts, pašvaldību un sporta organizāciju puses, kuru atbalsts tik ļoti nepieciešams sporta veidam, kas ilgus gadus bijis atstāts bez uzmanības. Šī ir entuziasma un smaga darba medaļa. Es ceru, ka Laines un treneres sasniegums dos mums tiesības saņemt lielāku atbalstu jau pārskatāmā nākotnē un lepoties ar jauniem sasniegumiem," stāsta Bukavs.

Tikmēr sieviešu pārairu divnieku sacensībās Gabriela Lorenca un Ance Veļičko B finālā ar rezultātu astoņas minūtes un 16,12 sekundes finišēja sestajā vietā, meistarsacīkstes noslēdzot 12.pozīcijā 14 laivu konkurencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi