Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

Garkalne/Livonia regbisti pārliecinoši uzvar un nodrošina 4. vietu

Trešdien Rīgas Tehniskās koledžas stadionā Latvijas čempionātā regbijā-15 vīriešiem RK “Livonia” otrā komanda “Garkalne/Livonia” ar rezultātu 45:17 pārliecinoši pārspēja mājiniekus Rāmavas “Lāči/Mūku Sala”, izcīnot otro uzvaru sezonā un nodrošinot kopvērtējumā 4. vietu.

Gan “Garkalne/Livonia”, gan “Lāči” aizvadīja pēdējo piekto spēli šī gada čempionātā.  Abām komandām bilance bija vienāda, iepriekšējās četrās spēlēs piedzīvojot trīs zaudējumus un izcīnot vienu uzvaru. Abas šīsdienas pretinieces bija uzvarējušas vienu komandu – “Ežus”, un šodien mērķēja uz otro panākumu.

Tā kā pirms divām nedēļām Valmieras “Fēnikss” pārspēja “Lāčus”, tiekot pie otrās uzvaras, tad faktiski trešās vietas liktenis tika izšķirts, un šodienas spēlē noskaidrojās ceturtās vietas ieguvēji. Jebkura no šīsdienas spēles uzvarētājiem tiktu pie otrās uzvaras, kas būtu tikpat, cik “Fēniksam”, bet savstarpējās spēlēs gan pret garkalniešiem, gan lāčiem virsroku ir guvuši valmierieši. 

Spēle sākās ar “Garkalne/Livonia” iniciatīvu, kas jau 3. minūtē rezultējās ar rezultāta atklāšanu, Reinim Saleniekiem veicot piezemējumu un Pluškevica realizāciju – 7:0 livoniešu labā. Turpinājumā “Garkalne/Livonia” kontrolēja spēli, izpaužot savu dominanci un palielinot rezultātu, kas pēc spēlētām 30. minūtēm sasniedza 26:0 viesu labā.

Noslēdzošajās 5.minūtēs “Lāčiem” tikai otro reizi izdevās pietuvoties ieskaites zonai un šoreiz sekmīgi, veicot piezemējumu – 5:26. Pašā puslaika izskaņā mājinieki vēlreiz bija ļoti tuvu piezemējumam, bet labi aizsardzībā nospēlēja livonieši.

Otrais puslaiks sākās ar “Lāču” piezemējumu Pelēča izpildījumā -10:26. “Garkalne/Livonia” varēja uzreiz atbildēt ar to pašu, izveidojot ļoti bīstamu uzbrukumu, taču beigās tika pieļauta kļūda, bumbai izkrītot uz priekšu. Turpmākās 15 minūtes rezultāts nemainījās, bet tad puslaika vidū Pluškevics otro reizi veica piezemējumu un bija precīzs arī realizācijā, komandas punktu skaitu palielinot virs 30 – 33:10.

Atlikušajās 20 minūtēs komandas apmainījās ar piezemējumiem un precīziem realizācijas sitieniem, bet pēdējā minūtē livonieši vēlreiz piezemēja bumbu pretinieka ieskaites zonā, spēles beigu rezultātam esot 45:17.

“Bija patīkami vinnēt un bija patīkami, ka puiši cīnījās no visa spēka un ļoti labi cīnījās aizsardzībā. Pirmā puslaika beigās un otrā puslaika sākumā nedaudz palaidām spēli ārā no grožiem, jo atkāpāmies no spēles plāna, bet, kad pieturējāmies pie spēles plāna, viss bija baigi forši. Liels prieks par jaunajiem, cīnījās no visas sirds un ar panākumiem. Un vēlos pateikt paldies arī vecajiem – Ērenpreisam, Petjuņinam, Egidiusam, polim, Artūram Kislem. Ļoti labi palīdzēja, ļoti kvalitatīvi koordinēja darbību,” pateicības vārdus velta “Garkalne/Livonia” treneris Vilmārs Sokolovs.

“Visu cieņu “Lāčiem”, viņi ļoti labi spēlēja. Labi veidoja uzbrukuma cīņu, 15-20 fāžu uzbrukumu, pret ko bija ļoti smagi cīnīties, bet, kad bumbu dabūjām, tad bija vieglāk,” pretiniekus uzslavē “Garkalne/Livonia” treneris.

“Īpaši gribu uzslavēt Marku Gardoviču, kurš ļoti labi nospēlēja gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, kā arī divus piezemējumus veica. Viņš bija labākais šajā spēlē, un visa komanda to atzina,” norāda Sokolovs.

“Garkalne/Livonia”  komandā pirmo puslaiku nospēlēja savulaik Pasaules kausa finālturnīrā regbijā7 spēlējušais (kopā ar “Garkalne/Livonia” treneri Sokolovu un spēlētāju Petjuninu) un tagad 56 gadus vecais Lauris Ērenpreiss: “Bija patīkami uzspēlēt, aizvadot pirmo spēli šogad. Cenšos sevi uzturēt formā, tāpēc varu arī spēlēt. Veselība arī laba. Protams, ir lielāka bijība pret lielākiem spēlētājiem, taču pieredze palīdz, var lasīt spēli, atrast pareizo vietu laukumā un netērēt lieki spēkus,” norāda Ērenpreiss, kurš ir apņēmības pilns arī nākamgad iesaistīties “Livonia” otrās komandas spēlēs.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi