Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

TTT atgriežas uz Eiropas skatuves

Titulētākais Latvijas dāmu basketbola klubs TTT Rīga šonedēļ pēc četru gadu pārtraukuma gatavojas atgriezties Eiropas kausu apritē. Lai iekļūtu kontinenta otra spēcīgākā starptautiskā klubu turnīra FIBA Eiropas kausa pamatsacensībās, vispirms kvalifikācijā jāpārvar Austrijas spēcīgākā kluba Flying Foxes barjera. Pirmā spēle trešdien plkst. 20 Vīnē, bet pēc nedēļas komandas sacentīsies Rīgā.

"Protams, ir neliels pozitīvs uztraukums, atgriežoties Eiropas kausos. Šeit gan ir nianse, jo vēl nav grupu turnīrs, bet gan kvalifikācijas spēles. Koncentrēsimies tieši uz šīm divām cīņām, ne uz turnīru kā tādu," dienu pirms došanās uz Austrijas galvaspilsētu Dienai sacīja TTT Rīga galvenais treneris Aigars Nerips, kura vadībā komanda savulaik četras sezonas startēja arī Eirolīgā. Ideja par atgriešanos starptautiskā apritē brieda jau vairākus gadus, jo pašmāju dīķī bija sarežģīti nodrošināt pienācīgu spēļu praksi valstsvienības kandidātēm, kuru galvaspilsētas komandas sastāvā nekad nav trūcis. Tā kā rīdzinieces Eiropas kausos vairākas sezonas nav spēlējušas, viņas uzreiz netika iekļautas pamatturnīrā - vispirms sava meistarība jāpierāda sacensībā ar Austrijas čempionēm.

"Šīs neapšaubāmi mums ir sezonas sākuma svarīgākās spēles, tāpēc pirmssezonu lielā mērā balstījām, lai labi tām sagatavotos. Iepriekšējo turnīru pirms pusotras nedēļas vēl aizvadījām uz treniņu slodžu fona, bet nu ritms bijis vieglāks, tāpēc spēlētājām jābūt ātrākām un svaigākām," norādīja treneris. Komanda miniturnīrā Rīgā solīdā konkurencē guva trīs uzvaras tikpat dienās, pārspējot Baltkrievijas Horizont, Polijas Gdynia un Lietuvas Kibirkštis.

TTT Rīga pēc neatkarības atjaunošanas 2002. gadā spēlēja Ronketi kausa izcīņā, 2007. gadā - FIBA kausa izcīņā, bet no 2008. līdz 2011. gadam centās sevi pierādīt Eirolīgā.

Kvalifikācijas pāra uzvarētājas spēlēs B grupā ar Maskavas Dinamo (Krievija), Umeo Udominate (Zviedrija) un Ordu Orduspor (Turcija). FIBA Eiropas kauss ir otrā līmeņa turnīrs pēc Eirolīgas. Pavasarī tajā līdz finālam tika Ainara Zvirgzdiņa trenētais un Anetes Šteinhardes pārstāvētais beļģu klubs Castors Braine,

Visu rakstu lasiet trešdienas, 7.oktobra, laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi