Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Pietrūka trīs punkti....

Latvijas basketbola valstsvienībai trešdien Polijā noslēdzās dalība Eiropas čempionāta finālturnīrā, jo apakšgrupu turnīra pēdējā spēlē Latvijas izlase ar 68:62 pieveica Vāciju. Lai iekļūtu otrajā kārtā, Latvijas izlasei bija jāuzvar ar vismaz deviņu punktu pārsvaru.Vācieši iesāka ar precīzu soda metienu un tālmetienu, panākot vadību ar 4:0.

Latvijas izlasei izdevās ar Biedriņa un Valtera metieniem izvirzīties vadībā (5:4). Pārsvars varēja būt lielāks, ja vien Helmanim izdotos realizēt kādu no trim tālmetieniem, kurus viņš izpildīja pilnīgi nepiesegts. Arī šajā spēlē Latvijas izlase uzbrukumā pieļāva vairākas kļūdas un nespēja realizēt soda metienus (trīs no astoņiem bija precīzi), taču arī vāciešiem neveicās metienu izpildē un viņi pieļāva vairākas kļūdas. 50 sekundes pirms perioda beigām Janičenoks realizēja tālmetienu, vācieši atbildēja ar to pašu. Kambala nopelnīja iespēju mest trīs soda metienus, taču precīzs bija tikai viens no trim mēģinājumiem. Tomēr vācieši nebija precīzi pēdējā uzbrukumā un Latvija nosargāja vadību ar 14:13.

Otro periodu Latvijas basketbolisti iesāka ar piecu punktu izrāvienu, piespiežot Vācijas izlasi uzreiz pieprasīt minūtes pārtraukumu. Turpinājumā Latvijas izlase pieļāva dažas kļūdas, ko vācieši izmantoja un mazliet samazināja mūsu izlases pārsvaru. Joprojām zemu precizitāti Latvijas izlase uzrādīja no soda metienu atzīmes. Pašaizliedzīga cīņa aizsardzībā neļāva pie viegliem punktiem tikt vāciešiem, kas lielā mērā palīdzēja Latvijai nosargāt dažu punktu pārsvaru. Minūti pirms puslaika beigām Helmanis ar tālmetienu panāca tobrīd lielāko pārsvaru (35:25). Pēdējā minūtē vāciešiem izdevās četrus punktus atspēlēt, bet Blūms līdz ar finālsvilpi panāca 37:29.

Pēc pārtraukuma ļoti veiksmīgi spēlē iesaistījās vācieši, kuri periodu iesāka ar izrāvienu 6:0, samazinot Latvijas izlases pārsvaru līdz 37:35. Taču centīgā spēle aizsardzībā un uzlabotais sniegums uzbrukumā (pat par spīti nesekmīgajai soda metienu sērijai) Latvijas izlasei perioda piektajā minūtē ļāva Latvijas izlasei panākt 46:37. Taču sekoja atslābums - neveiksmes uzbrukumā mijās ar nesekmīgu cīņu aizsardzībā, un vācieši samazināja starpību līdz pieciem punktiem. Pēc Kemzūras pieprasītā minūtes pārtraukuma Latvijas izlase nomierinājās. Īsā laikā Valters realizēja trīs soda metienus un atjaunoja deviņu punktu pārsvaru (51:42). Pēdējā uzbrukumā Vācija bija neprecīza.

Pēdējo desmitminūti atkal veiksmīgi iesāka vācieši un samazināja Latvijas pārsvaru līdz pieciem punktiem (51:46). Pēc pāris neveiksmēs Latvijas izlase atguvās - labi nospēlēja pie sava groza, uzbrukumā rezultatīvi no groza apakšas nospēlēja Biedriņš un Kambala. Mirkli vēlāk Kambala nopelnīja ceturto piezīmi, krietni apdraudot garo spēlētāju izvēli cīņas izšķirošajā periodā (četras piezīmes tobrīd bija arī Helmanim, mirkli vēlāk arī Biedriņam).

Perioda vidū vācieši atkal ķērās pie individuālas aizsardzības, cieši sedzot jau pie Latvijas izlases groza. Ļoti enerģisks pie groziem bija Kambala, provocējot pretiniekus uz pārkāpumiem. Pēc Kambalas precīzajiem soda metieniem izdevās panākt 11 punktu pārsvaru (57:46). Taču kļūdas aizsardzīvā deva iespēju vāciešiem īsā laikā atgūt piecus punktus. Deviņu punktu pārsvars tika atgūts (60:51).

Četras minūtes pirms beigām piekto piezīmi saņēma Biedriņš, taču Femerlings aizmeta garām abus soda metienus, saglabājot Latvijai astoņu punktu pārsvaru (62:54). Janičenoka metiens tika bloķēts, bet pretuzbrukumā vācieši bija precīzi pustālajā metienā. Janičenoks trāpīja abus soda metienus un pusotru minūti pirms beigām panāca 64:56. Aizsardzībā tika pārtverta bumba, tomēr Janičenoks bija neprecīzs sasteigtā tālmetienā. Taču Valters bloķēja metienu un izvirzīja Šķēli ātrajā uzbrukumā, kurš pusminūti pirms beigām trieca bumbu grozā no augšas (66:56).

Helmanis aizsardzībā pārkāpa noteikumus pret Femerlingu, saņemot piekto piezīmi. Femerlings trāpīja tikai otro soda metienu, samazinot pārsvaru līdz (66:57). Pēc minūtes pārtraukuma pagāja tikai sekunde, kad pret Janičenoku pārkāpa noteikumus. Janičenoks realizēja abus soda metienus, 23 sekundes pirms beigām panākot 68:57, taču vācieši atbildēja ar tālmetienu (68:60). Tūliņ sekoja sods pret Kalvi, taču viņš abus aizmeta garām. 11 sekundes pirms finālsvilpes Jagla iemeta abus soda metienus. Pretuzbrukumā Latvijas izlase ļoti enerģiski centās izspēlēt bumbu līdz brīvas tālmetienam, taču trīs sekundes pirms beigām Šķēle mazliet pasteidzās un aizmeta bumbu garām grozam.

Lai iekļūtu otrajā kārtā, Latvijas izlasei bija jāuzvar Vācija ar vismaz deviņu punktu pārsvaru.

x x x

Eiropas čempionāts

Latvija 68:62 Vācija

(14:13, 23:16, 14:13, 17:20)

Latvija: Janičenoks 14, Kambala 11, Valters 10, Šķēle 10, Biedriņš 10+9 AB, Helmanis 6, Blūms 5, Kalve 2.

Vācija: Grīns 16, Jagla 13+7 AB, Šafarciks 7, Hamans 5, Hariss 5, Femerlings 5, Šulce 4, Olbrehts 3, Visockis 2, Bencings 2.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi