Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Basketbola komandas Jelgava viesspēlētājiem nenokārtotu darba atļauju dēļ radušās problēmas ar PMLP

Basketbola komandas Jelgava amerikāņu viesspēlētājiem nenokārtotu uzturēšanās un darba atļauju dēļ radušās problēmas ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi (PMLP). 

Jelgavas kluba sastāvā pašlaik spēlē divi viesspēlētāji no ASV - Šedriks Heinss un Kīts Čemberlens. Pagājušā gada decembra sākumā vienības galvenais treneris Kaspars Vilcāns nolēma veikt leģionāru rotāciju, līdz ar to komandu pameta spēka uzbrucējs Ārons Brekets, bet vienības sastāvu papildināja saspēles vadītājs Heinss. 

Kaut Brekets no vienības tika atbrīvots jau pirms diviem mēnešiem, viņš Latviju pametīs vien šonedēļ. Tam par iemeslu ir komandas vadības nenokārtotās formalitātes ar PLMP, kuru dēļ amerikānis nedrīkstēja izbraukt no valsts. 

Kā atzina Jelgavas vienības menedžeris Renārs Zavinckis, par atbildīgo šajos jautājumos iecelts komandas basketbolists Gatis Justovičs. 

"Par šīm lietām neesmu atbildīgs es. Tās kārto Justovičs. Viņa pārziņā ir viesstrādnieki, jo pagājušā gadā viņš ļoti veiksmīgi visu nokārtoja ar pirmo leģionāru mūsu komandas vēsturē Kailu Nelsonu. Tāpēc uzticējām Gatim visu nokārtot arī šogad," sacīja Zavickis. 

Visi šīs sezonas viesspēlētāji - Brekets, Čemberlens un Heinss - komandā uzaicināti, noslēdzot pārbaudes laika līgumus. Justovičs, konsultējoties ar PMLP, sapratis, ka spēlētājiem no ASV nav nepieciešams kārtot nekāda veida dokumentus, ja viņi Latvijā nepavada ilgāk par 90 dienām. 

Tomēr, kā paskaidroja PMLP Uzturēšanās atļauju nodaļas vadītāja Vizma Čuda, šāds noteikums attiecas tikai uz ieceļotājiem. "Tas attiecas tikai uz ieceļotājiem. Persona Latvijā var uzturēties 90 dienas, taču nedrīkst strādāt. Tikko kā spēlētājs tiek sūtīts laukumā, viņš tiek likts pie darba. Tam nepieciešams nokārtot uzturēšanās un darba atļauju," paskaidroja Čuda. 

No vienības atbrīvotais Brekets līdz pat šai nedēļai nav varējis atstāt Latviju, jo klubs nebija samaksājis par pārkāpumu pienākošos soda naudu. 

"Pagājušajā gadā, kad kārtoju visus dokumentus Nelsonam, par šādu faktu nezināju un viss bija kārtībā,'' saka Justovičs. "Šogad laikam PMLP darbinieces aizmirsa man pateikt, ka tā darīt nedrīkst un spēlētājiem jānokārto uzturēšanās un darba atļaujas. Es jau arī visu to likumdošanu nepārzinu. Tāpēc arī šāds pārkāpums sanāca."

Kādu dienu Jelgavas treniņā esot ieradušies robežsargi un norādījuši, ka spēlētājiem nav vajadzīgo dokumentu. 

"Viņi ieradās un visu izstāstīja. Bija saprotoši. Mūsu komanda neesot vienīgā ar šādām problēmām. Varat paskaitīt, cik šogad Latvijas komandās ir leģionāru. Tomēr visu sakārtojām un Brekets jau šonedēļ lidos atpakaļ uz mājām ASV," sacīja Justovičs. 

Breketa un Heinsa aģents Valdis Salaks arī apstiprināja Justoviča sacīto. 

"Jā, tā bija. Klubs nebija nokārtojis vajadzīgos dokumentus, kaut tas rakstīts spēlētāju līgumā. Tāpēc arī Brekets pēc atbrīvošanas no komandas nevarēja pamest Latviju. Tagad klubs samaksājis sodu un viss ir kārtībā. Spēlētājs šīs nedēļas vidū lido uz mājām un gaidīs piedāvājumus no jaunām komandām," apstiprināja aģents. 

Interneta vidē pagājušās nedēļas vidū parādījās Breketa personīgajā emuārā publicēts ieraksts, kurā viņš izskaidro savu redzējumu par notikušo. Tajā spēlētājs pauž sašutumu par šādu kluba rīcību un izveidojušos situāciju. 

Jelgavas basketbolisti šosezon startē Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) un Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīros. 

LBL kopvērtējumā komanda ar 20 mačos izcīnītām desmit uzvarām atrodas sestajā vietā 11 vienību konkurencē, bet BBL Top16 sacensību G apakšgrupā klubs uzvarējis vienu no trim aizvadītajām spēlēm un ir trešajā pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa muguru no Vācijas

Latvijas hokeja izlase neiztur pretinieku spiedienu un saņem kārtīgu pērienu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi