Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Izcilnieku skolas ballītei pārmet ''kastu sistēmu''

ASV Mērilendas štatā kādas skolas iecere sumināt izcilniekus ar īpašu ballīti izsaukusi pretrunīgu reakciju, mācību iestādes vadībai pārmetot skolēnu šķirošanu gluži kā «kastu sistēmā».

Silverspringas pilsētas austrumu pamatskolā skolēni ar izcilām sekmēm aicināti uz tā dēvētajām akadēmisko sasniegumu svinībām, kurās bērnus cienā ar picu un par mūziku gādā pieaicināts dīdžejs. Bērni ar vidēji labām sekmēm uz svinībām, kas notiek stundu laikā, drīkst ierasties tikai pēc mācību beigām, kad visa pica jau apēsta. Savukārt tie, kuru sekmes ir vājas, uz ballīti nav aicināti.

Kā vēstīja laikraksts The Washington Post, skolā mācās 865 skolēni. No tiem 306 nav aicināti uz svinībām. «Skolēni, kas nedrīkst ierasties, jūtas ļoti slikti,» laikrakstam sacīja kādas neielūgtas skolnieces māte Kārena Henlona.

Skolas Vecāku, skolotāju un studentu asociācijas prezidents Kriss Rūtledžs aizstāvēja svinības, uzsverot, ka tās mudina bērnus tiekties pēc labākām sekmēm. «Es domāju, ka tas ir divējāds process - skolai ir jāpalīdz, un tā palīdz bērniem tiekties pēc izcilības. Tad, kad tā tiek sasniegta, ir svarīgi to novērtēt.»

Tikmēr telekanāls Fox News, atsaucoties uz skolēnu motivācijas pētniekiem, aizrādīja, ka šāda «kastu sistēma» draud novest pie apcelšanas bērnu vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi