Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Venecuēla aptur CNN spāņu raidījumu translāciju

Venecuēla trešdien apturēja ASV telekanāla CNN raidījumu spāņu valodā translāciju, apsūdzot to "propagandas" izplatīšanā pēc raidījuma par Venecuēlas pasu un vīzu pārdošanu arābiem, kas var būt saistīti ar terorismu.

Venecuēlas Nacionālā telekomunikāciju komisija deva rīkojumu "nekavējoties apturēt ziņu kanāla CNN raidījumus spāņu valodā" Venecuēlā, teikts valdības paziņojumā.

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro svētdien bija paziņojis, ka viņš grib, lai šis ASV bāzētais ziņu kanāls tiktu "padzīts" no Venecuēlas, kur dominē valsts mediji.

Ārlietu ministre Delsija Rodrigesa trešdien sacīja reportieriem, ka valdība "devusi rīkojumu attiecīgajām iestādēm rīkoties" pret šo telekanālu.

Drīz pēc ministres teiktā valdība nāca klajā ar savu paziņojumu un CNN translācija tika pārtraukta, informēja aģentūras AFP reportieri Karakasā.

CNN en Espanol (CNN spāņu valodā) 6.februāra raidījumā apgalvots, ka Venecuēlas pases un vīzas šīs valsts vēstniecībā Irākā tikušas pārdotas arābiem, kas var būt saistīti ar terorismu.

Raidījumā bija teikts, ka Venecuēlas viceprezidents Tareks el Aisami ir viens no tiem, kas organizēja šo pasu un vīzu pārdošanu.

42 gadus vecais el Aisami, kurš ir bijušais iekšlietu ministrs, kā viceprezidents pārņemtu prezidenta pienākumus, ja opozīcijai izdotos referendumā panākt Maduro atcelšanu no prezidenta amata.

Rodrigesa sacīja, ka CNN raidījums "pilnībā balstīts uz nepatiesībām" un šis telekanāls "ir uzsācis psiholoģiska kara operāciju, kara propagandas operāciju".

ASV varas iestādes pirmdien vērsās pret el Aisami, nosakot sankcijas pret viņu par narkotiku kontrabandu. ASV Finanšu ministrija apsūdzēja el Aisami un viņa sabiedroto uzņēmēju Samarku Hosē Lopesu Beljo kā kokaīna kontrabandistus.

Maduro otrdien pieprasīja ASV atvainošanos par šīm sankcijām un solīja "spēcīgi" atbildēt uz tām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits