Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Putins vēlas flotes klātbūtni Sīrijā līdz 2092. gadam

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien Krievijas parlamenta apakšpalātā - Valsts domē - iesniedzis likumprojektu, kurā prasīts pagarināt Krievijas bruņoto spēku flotes uzturēšanās termiņu Sīrijā līdz 2092. gadam, vēsta The Moscow Times.

Šādu soli Putins spēris pēc tam, kad norīkojis sākt Krievijas armijas izvešanu no Sīrijas.

Krievija šobrīd oficiāli no Sīrijas nomā flotes bāzi Tartusā, kuru tostarp arī izvērš un uzlabo ar nolūku padarīt iespējamu lielāku spēku izvietošanu Vidusjūrā. Krievija pēc PSRS sabrukuma "mantoja" šo bāzi, kas ir vienīgā Krievijas rīcībā esošā flotes bāze Vidusjūras reģionā, vēsta ziņu aģentūra Reuters, taču pašlaik tā vēl ir visnotaļ "pieticīga" un nespēj uzņemt un apkalpot liela izmēra karakuģus.

Vienošanās starp Sīrijas un Krievijas Aizsardzības ministrijām, kas parakstīta jau janvārī, Krievijai dod zaļo gaismu Tartusas bāzes attīstīšanai un izvēršanai.

Dokumentā, kas publicēts Valsts domes mājaslapā, vienošanās nodēvēta par "abpusēju vēlmi stiprināt militāro sadarbību", bet Krievijas klātbūtne Sīrijā būs strikti "aizsardzības rakstura, nevis vērsta pret citu valstu valdībām".

"Es ceru, ka ilgtermiņā Tartusas bāze kļūs par pilnvērtīgu militāro bāzi," biznesa portālam RBC norādījis parlamenta Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētājs Franss Klintševičs, kurš Krieviju nodēvēja par "Sīrijas stabilitātes garantu".

Ja Valsts domē iesniegtā vienošanās tiks ratificēta, Krievijai būs tiesības Tartusas bāzi nomāt vēl turpmākos 49 gadus, bet pēc šī termiņa beigām automātiski tiesības tiktu pagarinātas vēl par 25 gadiem, ja neviena no pusēm pret to neiebildīs.

Top komentāri

zvirbulēns
z
Labākā šodienas ziņa, žetons Pūķinam, liels solis Krievijas likvidēšanas virzienā! :)
Pūķins daudz ko vēlas
P
…. arī Impērijas atjaunošanu. Bet varbūt tikai lodi pakausī dabūs (pa čekas modei).
Nu re nu
N
Tā draudzība tāda aizdomīga,kad jāuzņem bēglīši,tad krieviņš pagriež galvu uz otru pusi,nu negrib savā zemē barot un izguldināt svešiniekus.Īsti draugi tā nedara.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits