Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pekinas administrācija brīdina par "ārkārtīgi smagu" epidēmisko situāciju

Situācija ar koronavīrusa epidēmiju Ķīnas galvaspilsētā Pekinā ir "ārkārtīgi smaga", otrdien brīdināja Pekinas administrācijas pārstāvis sakariem ar presi Sjui Hedzjaņs, veselības dienestiem galvaspilsētā ziņojot par 27 jauniem Covid-19 gadījumiem, bet varasiestādēm izvēršot vērienīgu izsekošanas un testēšanas programmu.

"Epidēmiskā situācija galvaspilsētā ir ārkārtīgi smaga," preses konferencē sacīja Sjui.

"Ar augstu risku saistītiem cilvēkiem, kas ir pametuši Pekinu, nekavējoties ir jāinformē vietējās varasiestādes," viņš norādīja.

Ķīnas Slimību kontroles un profilakses centrs pirmdien norādīja, ka Pekinas uzliesmojumā  konstatētais vīrusa celms ir viens no "galvenajiem epidēmijas celmiem Eiropas valstīs".

Kaut arī vīruss konstatēts uz Sjiņfadi tirgus apstrādes dēļiem, uz kuriem bija nonākuši importa laši, tomēr "tā nav skaidra indikācija, ka tas ir no importētām jūras veltēm", organizācijas vecākais epidemiologs Vu Dzjuņjou sacīja telekanālam CCTV.

"Tikko jauni gadījumi pēkšņi parādījās Pekinā, mēs esam centušies noskaidrot šī uzliesmojuma iemeslus, jo pēdējo divu mēnešu laikā nebija konstatēti Covid-19 gadījumi," skaidroja Vu Dzjuņjou.

"Mēs savos secinājumos esam nonākuši līdz vairākām iespējām, un ticamākā šķiet iespēja, ka jaunā koronavīrusa pārnēsātājs bijis no ārzemēm vai citām Ķīnas daļām un nokļuvis šeit," viņš piebilda.

Pekinā  aizvadītajā diennaktī atklāti 27 jauni inficēšanās ar koronavīrusu gadījumi,  un tie nav saistīti ar inficēšanos ārzemēs,  otrdien paziņoja Ķīnas Nacionālā veselības komisija.

Līdz ar to pēdējās piecās dienās Ķīnas galvaspilsētā, kur atklāts jauns infekcijas perēklis Sjiņfadi pārtikas vairumtirdzniecības tirgū, apstiprināti pavisam 106  jauni inficēšanās gadījumi.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) paudusi bažas par infekcijas klasteri Sjiņfadi tirgū, norādot,  ka Pekinas lielais iedzīvotāju skaits un satiksme ar citām valsts daļām un ārvalstīm pastiprina infekcijas izplatīšanās risku.

"Šāds klasteris rada bažas, par to ir jāveic izmeklēšana un tas ir jākontrolē, un tieši to Ķīnas varasiestādes dara," uzsvēris PVO ārkārtējo situāciju direktors Maiks Raians.

Otrdien Pekinas transporta komisija aizliedza taksometriem un kopbraukšanas pakalpojumu auto izbraukt no galvaspilsētas, vēsta ziņu aģentūra "Siņhua".

Jau ziņots, ka infekcijas uzliesmojuma dēļ Pekinā slēgtas visas sporta un izklaides vietas iekštelpās.

Varasiestādes noteikušas izolācijas režīmu teju 30 apkaimēm, kā arī uzsākušas vērienīgu testēšanas un izsekošanas programmu.

Vairākās Ķīnas pilsētās pašvaldības ieteikušas saviem iedzīvotājiem nedoties uz Pekinu.

Līdz šim uzliesmojumam vairākus mēnešus Ķīnā vairākums jaunatklāto inficēšanās gadījumu bija saistīti ar inficēšanos ārzemēs.

Pavisam aizvadītajā diennaktī Ķīnā reģistrēti 40 jauni inficēšanās ar koronavīrusu gadījumi.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka cilvēces attīrīšanas projekts turpinās. Un ir lielā mērā ticams, ka valstis, kurās pārtika tiek apstrādāta piecreiz briesmīgāk, nekā pie mums cūkēdiens, ka šīs valstis būs spiestas izdarīt kaut kādus secinājumus.
Latvju puika
L
Šķiet krievu un ķīniešu kopprojekts tiek turpināts.
Cilvēks
C
Paši uzražoja un palaida to vīrusu, tagad nu brēc...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits