Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Netanjahu uzskata par nepilnīgu Baidena plānu par pamieru Gazas joslā

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu uzskata par nepilnīgu ASV prezidenta Džo Baidena izklāstīto plānu par pamieru Gazas joslā un ķīlnieku atbrīvošanu, pirmdien paziņojis Izraēlas valdības preses pārstāvis.

Baidens piektdien nāca klajā ar trīs posmu plānu, kas galu galā novestu pie karadarbības pārtraukšanas, visu palestīniešu kaujinieku sagūstīto ķīlnieku atbrīvošanas un novestu pie izpostītās Gazas joslas atjaunošanas bez teroristu grupējuma "Hamās" atrašanās pie varas.

"Prezidenta Baidena iesniegtais plāns ir nepilnīgs," Netanjahu sacīto citēja valdības preses pārstāvis Deivids Mencers, piebilstot, ka "karš tiks apturēts, lai atgrieztu ķīlniekus", bet pēc tam sekos diskusijas par to, kā sasniegt Izraēlas mērķi likvidēt "Hamās".

Netanjahu atsevišķā paziņojumā, ko izplatīja viņa birojs, uzsvēra, ka "apgalvojumi, ka mēs esam piekrituši pamieram, neizpildot mūsu nosacījumus, ir nepareizi".

Izraēlas nacionālās drošības ministrs Itamars Bengvirs pirmdien paziņoja, ka Baidena plāns ir bezatbildīgs un nozīmētu kara beigas, nesasniedzot mērķi, ko skaidri noteica kabinets, proti, "Hamās" iznīcināšanu. Bengvirs arī paziņoja, ka gadījumā, ja Netanjahu "parakstīs bezatbildīgu vienošanos", viņa pārstāvētā partija izjauks valdību.

Tikmēr opozīcijas līderis, ekspremjers Jairs Lapids paziņoja, ka valdība nevar ignorēt Baidena sacīto, un solīja atbalstīt Netanjahu, ja viņa galēji labējie koalīcijas partneri izstāsies no valdības.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

SKT izdod Šoigu un Gerasimova aresta orderus

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova un bijušā aizsardzības ministra Sergeja Šoigu aresta orderus, otrdien pavēstīja SKT.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits