Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kibucā pie Gazas joslas kaujinieki brutāli nogalinājuši desmitiem bērnu

Ārvalstu un Izraēlas žurnālisti otrdien apmeklējuši Kfarazas kibucu pie robežas ar Gazas joslu, kuru sestdien uz vairākām stundām ieņēma palestīniešu grupējuma Hamas kaujinieki, kas tur brutāli nogalinājuši civiliedzīvotājus, tostarp desmitiem bērnu.

Telekanāls "i24NEWS" ziņo, ka kibucā atrasti 40 bērnu, ieskaitot zīdaiņu, līķi, tostarp bez galvām un spīdzināšanas pazīmēm. Izraēlas armijas preses pārstāvis arī ziņoja, ka atrasti bērnu ķermeņi bez galvām, vēsta laikraksts "The Independent". Upuru skaits oficiāli netiek paziņots, taču žurnālisti vēsta, ka tur nogalināti no 70 līdz 200 cilvēku.

Izraēlas ģenerālis Itajs Veruvs, kurš vada meklēšanas operāciju kibucā, žurnālistiem sacīja, ka nekad mūžā nav redzējis tik vardarbīgas ainas. Viņš sacīja, ka nogalinātas veselas ģimenes, tajā skaitā zīdaiņi. "Tas nav karš, tā ir masu slepkavība, tas ir terors," pavēstīja Veruvs, salīdzinot notikušo ar ebreju pogromiem 20.gadsimta sākumā.

Iepriekš daudzi aculiecinieki aprakstīja uzbrucēju veikto miermīlīgo un neapbruņoto Izraēlas pierobežas apmetņu iedzīvotāju slaktiņu. Beeri, nelielā iebrucēju sagrābtā kibucā, pēc ieilgušas ķīlnieku krīzes glābēji atraduši 100 līķus. Tāpat kaujinieki sestdien brīvdabas mūzikas festivālā netālu no Gazas joslas nogalināja aptuveni 250 cilvēkus.

Palestīniešu islāmistu grupējuma "Hamas" uzbrukumos Izraēlai nedēļas nogalē nogalināti vairāk nekā 1000 izraēliešu un vairāk nekā 3400 cilvēki ievainoti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits