Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Izraēlas policija liedz par 50 gadiem jaunākiem vīriešiem apmeklēt Jeruzalemes svētvietu

Pēc iepriekšējā dienā notikušajām sadursmēm ar palestīniešiem Izraēlas policija aizliegusi vīriešiem, kas jaunāki par 50 gadiem, apmeklēt piektdienas lūgšanas Jeruzalemes Al Haram aš Šarīfas svētvietā.

"Veikts drošības novērtējums, un ir pazīmes, ka šodien gaidāmas nekārtības un demonstrācijas," teikts policijas paziņojumā.

Policija pavēstījusi, ka iekļūšana Jeruzalemes vecpilsētā, kur atrodas Al Haram aš Šarīfa (Cēlā svētnīca), ko jūdaisti savukārt uzskata par savu svētvietu - Tempļa kalnu, būs ierobežota un ka tajā tiks ielaisti vienīgi vīrieši, kas vecāki par 50 gadiem, un sievietes bez vecuma ierobežojumiem.

Kā ziņots, Jeruzalemes musulmaņu līderi ceturtdien apliecināja dievlūdzējiem, ka viņi atkal var doties uz Haram aš Šarīfas svētvietā esošo Al Aksas mošeju.

Šāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad Izraēla bija aizvākusi pēdējās drošības iekārtas, kas pie ieejas Al Aksas mošejā bija uzstādītas pēc 14.jūlija uzbrukuma, kurā tika nogalināti divi izraēliešu policisti.

Saasinoties krīzei ap Jeruzalemes svētvietām, musulmaņu līderi mudināja ticīgos Al Aksas mošejas kompleksu nepameklēt, līdz Izraēla nebūs atteikusies no jaunajiem drošības pasākumiem.

Taču ceturtdien, kad tūkstošiem musulmaņu atkal devās uz Haram aš Šarīfas svētvietu, gan tajā, gan tās apkārtnē izcēlās jaunas sadursmes starp izraēliešu policiju un palestīniešiem, kurās desmitiem cilvēku guva ievainojumus.

Top komentāri

ibnabnkadabn
i
automāti tā neko
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits