Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Izraēla turpina uzbrukumus Gazas joslai

Izraēlas gaisa spēki ceturtdien jau trešo dienu turpina uzlidojumus Gazas joslai, īstenojot militāro operāciju Nesatricināmā klints, kuras mērķis ir darīt galu Izraēlas dienviddaļas apšaudīšanai ar raķetēm, kā arī kustības Hamas militārās infrastruktūras iznīcināšana.

Aizvadītajā naktī Izraēlas bruņotie spēki no gaisa, jūras un sauszemes Gazas joslā uzbrukuši 322 mērķiem, ceturtdien pavēstīja armijas preses pārstāvis.

Gaisa uzbrukumos ceturtdien dzīvību zaudējuši jau vismaz 14 cilvēki.

Pirmais uzbrukums šodien skāra kādu kafijas veikaliņu Hānjūnisā, Gazas joslas dienvidos, laupot dzīvību sešiem cilvēkiem.

Trešdien uzbrukumos Gazas joslā dzīvību zaudēja 29 palestīnieši, bet otrdien 21.

Jau vēstīts, ka Izraēlas un Gazas joslas konfrontācijā patlaban izraisījies kopš 2012.gada novembra nepieredzēts saspīlējums. Palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas intensīvi apšauda Izraēlas dienvidus ar raķetēm, bet Izraēlas kara aviācija Gazas joslā veic uzlidojumus.

Palestīniešu prezidents Mahmuds Abass trešdien apsūdzēja Izraēlu genocīda īstenošanā Gazas joslā, bet Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu brīdināja, ka var sekot vēl spēcīgāka militāra darbība.

ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns norādīja, ka Gazas josla atrodas uz naža asmens un pauda bažas, ka situācija var kļūt nekontrolējama.

"Risks, ka vardarbība izplatīsies tālāk, joprojām ir reāls. Gaza un viss reģions nevar atļauties vēl vienu pilna apjoma karu," norādīja ģenerālsekretārs.

Lai apspriestu krīzi, ANO Drošības padomē šodien notiks ārkārtas sēde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Centrāleiropa gatavojas lietavām un plūdiem

Centrāleiropas valstis gatavojas spēcīgām lietavām un plūdiem, kas nedēļas nogalē tiek prognozēti Čehijā, Polijā, Austrijā, Vācijā, Slovākijā un Ungārijā.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits