Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

ANO pārtrauc visas humānās palīdzības piegādes Sīrijai

ANO uz laiku apturējusi visus humānās palīdzības sūtījumus uz pilsoņu kara izpostītajiem Sīrijas reģioniem pēc tam, kad uzlidojumā netālu no Alepo sabombardēts ANO konvojs, vēsta BBC.Uzlidojumā, kas notika neilgi pēc ASV un Krievijas panāktā pamiera pārtraukšanas, iznīcinātas 18 kravas automašīnas, kas veda labību, siltās drēbes un medikamentus.

Jāpiebilst, ka ANO bija saņēmusi nepieciešamās atļaujas un saskaņojusi konvoja pārvietošanos ar visām karojošajām pusēm, tostarp arī Krieviju un ASV. Bombardēšana notika brīdī, kad humānās palīdzības preces tika izkrautas Sīrijas Arābu Sarkanā Pusmēness noliktavā."Konvoja galamērķis bija labi zināms gan Sīrijas režīmam, gan Krievijas federācijai," apstiprināja ASV Valsts departamenta pārstāvis Džons Kērbijs.Londonā bāzētā organizācija _Sīrijas Cilvēktiesību observatorija _paziņojusi, ka uzlidojumu veikušas vai nu Krievijas, vai Sīrijas kara lidmašīnas.Gan Sarkanais Krusts, gan ASV uzbrukumu nodēvēja par klaju, nepieņemamu starptautisko likumu pārkāpumu. "Mēs nezinām, vai tas [pamiers] vairs var tikt sagābts. Šobrīd Krievijai ir ļoti ātri jāpierāda tās nopietnie nolūki [pamiera saglabāšanā]," pauda augsta ranga ASV amatpersona, kura vēlējās palikt anonīma. Jāatgādina, ka vēl viens incidents notika nedēļas nogalē, kad ASV vadītā koalīcija bombardēja Sīrijas armijas bāzi. Uzlidojumā, kuru asi nosodīja gan Krievija, gan Sīrija, bojā gāja vairāk nekā 60 Sīrijas armijas karavīru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits