Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Kopumā karaspēka vai opozīcijas kaujinieku ielenktās teritorijās Sīrijā pašlaik iesprostots aptuveni miljons cilvēku

ANO pārstāvis: Alepo austrumi pārvēršas milzu kapsētā

Alepo austrumu rajoni, kur notiek intensīvas kaujas starp Sīrijas prezidenta Bašāra el Asada režīma spēkiem un opozīcijas kaujiniekiem, pārvēršas milzīgā kapsētā, paziņojis ANO ģenerālsekretāra vietnieks humānās palīdzības jautājumos Stīvens O'Braiens.

Ārkārtas ANO Drošības padomes sēdē O'Braiens norādīja, ka kopš sestdienas, kad Asada spēki uzbruka nemiernieku pozīcijām pilsētas austrumos, savas mājas bijuši spiesti pamest 25 tūkstoši cilvēku, no kuriem vairāk nekā puse ir bērni, raksta The Guardian.

Bēgot no kauju vietām, cilvēkiem jāsaskaras ar pamatīgām grūtībām, tostarp blokādēm - pienākušas ziņas, ka vairākos gadījumos bēgļiem pilsētu pamest liegušas abas karojošās puses.

"Cilvēcīguma vārdā mēs lūdzam ietekmes pusēm, iesaistītajiem spēkiem un visiem, kam ir kāda teikšana, darīt visu, kas to spēkos, lai aizsargātu civiliedzīvotājus un garantētu piekļuvi aplenktajiem rajoniem Alepo austrumos, pirms tie kļūst par milzīgu kapsētu," uzrunā pieprasījis O'Braiens.

Jāatgādina, ka aplenktajos rajonos ir kritiska situācija gan pārtikas, gan tīra dzeramā ūdens un medikamentu trūkuma dēļ. Humānās palīdzības sniedzējiem šobrīd nav iespējas piekļūt šiem rajoniem un nogādāt nepieciešamās preces.

Krievijas, kas ir Asada sabiedrotā pilsoņu karā Sīrijā, vēstnieks ANO Vitālijs Čurkins noraidīja aicinājumus beigt ofensīvu, kas notiek ar Krievijas gaisa spēku atbalstu. Viņš pauda uzskatu, ka civiliedzīvotāju ciešanas netiktu atvieglotas, ja tiktu pārtrauktas operācijas pret, runājot Kremļa vārdiem, "bandītu grupējumiem, kurus Lielbritānija un Francija izauklējusi un uzkurinājusi". Čurkins brīvprātīgo palīdzības organizāciju jeb tā dēvētās Baltās ķiveres arī apvainojis un nosaucis par pseido-humānās palīdzības organizāciju.

Francijas pārstāvis Krievijas apņēmību atbalstīt Asada spēkus kaujinieku iznīcināšanā Alepo austrumos nodēvēja ne tikai par humānu nelaimi, bet arī stratēģisku kļūdu, jo "tas, kas pašlaik notiek Alepo, tikai veicinās haosu un terorismu un musulmaņu radikalizēšanos".

Lielbritānijas pārstāvis lēsa, ka kopumā karaspēka ielenktās teritorijās Sīrijā pašlaik mīt aptuveni miljons cilvēku, puse no viņiem ir bērni.

Jau vēstīts, ka ar pamatīgu Krievijas gaisa atbalstu Asada spēkiem izdevies no opozīcijas kaujiniekiem atkarot 40% to kontrolētās teritorijas Alepo austrumos. Kaujinieki atzinuši, ka piedzīvota būtiska sakāve, taču brīdinājuši, ka nepadosies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits