Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Vairākiem Krievijas medijiem liegta pieeja Makrona kampaņas pasākumiem

Francijas prezidenta amata kandidāta Emanuēla Makrona komanda atteikusi akreditāciju uz kampaņas pasākumiem Krievijas valsts finansētajiem medijiem Sputnik un RT TV kanālam, vēsta The Guardian.

Makrona pārstāvis apstiprinājis, ka pieeja šiem medijiem atteikta, ņemot vērā, ka tie izplata Krievijas valsts propagandu un demonstrē "sistemātisku vēlmi izplatīt safabricētas ziņas un nepatiesību". Krievija, kurā vairums mediju ir tiešā valsts kontrolē, šo Makrona komandas lēmumu nodēvējusi par preses brīvības ierobežošanu.

Apstiprinot atsevišķu Krievijas mediju nepielaišanu Makrona kampaņas pasākumiem, viņa pārstāvis gan nav minējis konkrētus Krievijas izplatītu viltus ziņu piemērus. Taču portāls Diena.lv jau ziņoja, ka Sputnik versija franču valodā februāra sākumā Makronu nodēvēja par "lelli ASV politiskās un finanšu elites rokās", tāpat Markona pusē esot "ļoti bagātu geju lobijs". Makrona izveidotā partija En Marche (Uz priekšu) toreiz protestēja par šo informācijas gūzmu, sakot - tas ir nonsenss, ka šādi apgalvojumi pasniegti bez jebkāda pamatojuma un izcelsmes.

Tāpat visai drīz pēc tam Makrona izveidotās centriskās kustības En Marche ģenerālsekretārs Ričards Ferāns izteicās - proeiropeiskais Francijas prezidenta amata kandidāts ir kļuvis par Krievijas viltus ziņu mērķi.

Makrona kampaņas rīkotāji šonedēļ arī pavēstīja, ka viņu nometnē fiksēti neveiksmīgi mēģinājumi piekļūt e-pastiem, ko ASV datu aizsardzības iestādes identificējušas kā krievu hakeru veikumu. Tāpat izteikti pārmetumi Krievijai par iejaukšanos Francijas prezidenta vēlēšanu procesā par labu Makrona pretiniecei Marinai Lepenai, kura jau paguvusi ievēlēšanas gadījumā atcelt Krievijai noteiktās sankcijas. Viņa arī visai nesen viesojās Maskavā. Kremlis šo audienci dēvēja par pasākumu Francijas iedzīvotāju interesēs.

Savukārt vienam no atteikumu saņēmušajiem Krievijas medijiem - RT vairākkārt nācies taisnoties un noliegt vairākkārtējus apgalvojumus, kas RT ir daļa no plašākas Krievijas kampaņas, lai ar viltus ziņām nomelnotu proeiropisko politiku, tostarp Makronu.

Top komentāri

M
M
Kamēr pasaulē kāds vēl mācās no citu kļūdām, mums ir cerība!
skats no malas
s
Viss izskatītos pavisam citādi, ja nebūtu Krievijas. Ja nebūtu Krievijas, tad arī Lepena nebūtu nekāda Putina draudzene. Un tad varētu vienkārši salīdzināt divu kandidātu programmas. Un ja šīs programmas piedāvātu Latvijā, par ko cilvēki labprātāk balsotu? Pareizi, Ušakova elektorāts balsotu par imigrācijas veicinātāju Makronu, bet latvieši balsotu par nacionālāku programmu.
sēlis
s
Briseles homoseksuālistiem arvien grūtāk kļūst saturēt kopā brūkošo eirokolhozu, kurā ar meliem un viltu tika iemānīta arī Latvija! Kur ir palicis tas okeāna laineris , ko mums solīja? Pašlaik atrodamies caurumainā glābšanas laivā!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits