Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Trešdien visā Krievijā paredzētas protesta akcijas Navaļnija atbalstam

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atbalstītāji trešdien iecerējuši rīkot masu protestus, kamēr prezidents Vladimirs Putins grasās uzstāties ar ikgadējo runu par stāvokli valstī.

Putins jau iepriekš pavēstījis, ka viņa šī gada uzstāšanās, uzrunājot abu parlamenta palātu locekļus, galvenokārt būs atvēlēta projektiem, kuru mērķis ir atdzīvināt tautsaimniecību, kas cieš no ārvalstu sankcijām, zemajām naftas cenām un pandēmijas.

Taču plkst.12 pēc Latvijas laika, kad Putins sāks savu runu, Navaļnija atbalstītāji izies Vladivostokas ielās, no kurienes protestu vilnis velsies pāri visai Krievijai.

Maskavā Navaļnija atbalstītāji aicināti pulcēties netālu no Kremļa esošajā Manēžas laukumā, kur atrodas izstāžu zāle, kurā ar savu runu uzstāsies Putins.

Abas puses acīmredzami ir gatavas sadursmēm, jo iepriekšējie opozīcijas mītiņi Navaļnija atbalstam tikuši izdzenāti un tūkstošiem to dalībnieku - aizturēti. Arī šoreiz varasiestādes ir brīdinājušas, ka paredzētās demonstrācijas nav sankcionētas un ir nelikumīgas.

Notikumiem Krievijā uzmanīgi seko ārvalstīs, kas ir satrauktas gan par Maskavas izturēšanos pret ieslodzījumā esošo Navaļniju, kurš pieteicis badastreiku, pieprasot atbilstošu medicīnisko aprūpi, gan par Krievijas karaspēka koncentrēšanos pie Ukrainas robežām.

Navaļnija līdzgaitnieki pauduši cerību, ka trešdienas demonstrācijas izvērtīsies par plašāko protesta akciju nesenajā Krievijas vēsturē.

Protesta akcijas priekšvakarā nevalstiskā organizācija OVD-Info vēstīja par kratīšanām, ko policija sarīkojusi Navaļnija reģionālajos štābos Krasnodarā un Kurgānā, kā arī par opozīcijas aktīvistu aizturēšanām vēl ducī Krievijas pilsētu.

Kopumā protesta akcijas trešdien paredzētas vairāk nekā 100 pilsētās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits