Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Starp Tallinu un Sanktpēterburgu varētu sākt kursēt ātrvilcieni

Igaunijas pasažieru autobusu kompānija Lux Express paziņojusi par plāniem palaist ātrgaitas vilcienus starp Tallinu un Sanktpēterburgu. Kā vēsta RBK Daily, sākt satiksmi ieplānots 2015. gadā. Paredzams, ka brauciens ilgs nevis vairāk nekā četras stundas, kā tas notiek pašlaik, bet gan jūtami īsāku laiku, jo robežkontrole notiks, vilcienam braucot, kā tas jau tiek darīts vilcienā Allegro, kas kursē starp Sanktpēterburgu un Helsinkiem.

Lux Express plāno iegādāties divus Šveices firmas Stadler vilcienus. Pēc kompānijas valdes priekšsēdētāja Hannesa Sārpū vārdiem, tikai viena vilciena palaišana nav ekonomiski efektīva. Kompānija rēķinās uz trim-četriem reisiem Tallina – Sanktpēterburga dienā. Projektā uzņēmums plāno investēt aptuveni 20 miljonus eiro, tomēr Lux Express vēl nepieciešams atrast partneri Krievijā un vienoties ar robežapsardzes dienestiem.

Lux Express vēlmi palaist ātrgaitas vilcienu pamato ar faktu, ka nevar ievērojami palielināt pasažieru autobusu starp Tallinu un Sanktpēterburgu skaitu, jo tas nav iespējams galvenokārt robežkontroles punkta Ivangoroda-Narva ierobežotās caurlaides spējas dēļ. Tikmēr 2011. gadā pasažieru plūsma šajā maršrutā ir palielinājusies par 28 procentiem. Jāpiebilst, ka iepriekšējā gada laikā pasažieru plūsma līnijā Sanktpēterburga-Rīga ir pieaugusi par 70 procentiem.

6. jūlijā Igaunijas laikraksts Eesti Paevaleht rakstīja, ka Igaunijas Iekšlietu ministrija izskata iespējas organizēt robežkontroli vilcienu sastāvos uz Krieviju braucienu laikā. Ministrija uzskata, ka tas ļaus palielināt starp abām valstīm kursējošo pasažieru vilcienu skaitu līdz astoņiem dienā, bet ik dienas pārvadājamo pasažieru skaitu līdz 4,4 tūkstošiem.

Šobrīd ar pasažieru pārvadājumiem maršrutos Tallina – Pēterburga un Tallina – Maskava nodarbojas tikai viena Igaunijas dzelzceļa kompānija – Edelaraudte.

Savukārt Krievijā pašlaik kursē divi ātrgaitas vilcieni – Sapsan un Allegro. Pirmais savieno Maskavu un Sanktpēterburgu, kā arī Maskavu un Ņižņijnovgorodu, bet otrais kursē starp Somijas galvaspilsētu Helsinkiem un Sanktpēterburgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits