Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Sobčaka: Krima no starptautisko tiesību skatu punkta ir Ukrainas teritorija

Krievijas okupētā Krima no starptautisko tiesību skata punkta ir Ukrainas teritorija, otrdien Maskavā preses konferencē atzina žurnāliste Ksenija Sobčaka, kas paziņojusi par plāniem kandidēt Krievijas prezidenta vēlēšanās.

"No starptautisko tiesību skata punkta Krima ir Ukrainas," sacīja Sobčaka. "Mēs esam lauzuši savu vārdu, mēs esam pārkāpuši 1994.gada Budapeštas memorandu. Mēs devām solījumu, un mēs šo solījumu neesam turējuši."

Saistībā ar Krimas piederības tematu nepieciešama "tālāka apspriešana un kompromisa meklējumi", norādīja žurnāliste.

"Vienkārši kā sieviete Ksenija Sobčaka es varu teikt - šobrīd Krievijai un Ukrainai pats svarīgākais ir par katru cenu atjaunot draudzību," viņa piebilda.

Sobčaka 18.oktobrī paziņoja par nodomu kandidēt nākamgad paredzētajās Krievijas prezidenta vēlēšanās.

Ukraina 1994.gadā atteicās no sava kodolarsenāla, kas tobrīd bija trešais lielākais pasaulē, parakstot Budapeštas memorandu. Atbilstoši dokumentam, kuru parakstīja arī ASV, Krievijas un Lielbritānijas līderi, puses apņēmās cienīt Ukrainas neatkarību, suverenitāti un robežas.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Top komentāri

sarkangalvīte un rietumi
s
Tas ir vienkārši Putina jaunais plāns kā "kompostrēt" Rietumiem smadzenes. Lūk, dižā "starptautisko tiesību speciāliste". Šajās vēlēšanās uzvarēs Putins, bet lētticīgajiem Rietumiem būs jaunā progresīvā "opozicionāre", kuru Rietumi visādi atbalstīs. Un tad nākamajās vēlēšanās uzvarēs Sobčaka. Viņa teiks: jā, starptautiskās tiesības ir starptautiskās tiesības, bet īstenība ir īstenība. Kādu kompromisu mēs varēsim atrast? Sarīkosim vēl vienu referendumu Krimā, šoreiz godīgu. Redziet, šie cilvēki tomēr grib palikt Krievijā. Un lētticīgie Rietumi: jā, jā, mēs nedrīkstam apgrūtināt Krievijas jauno "demokrāti", lai tā patur to Krimu, citādi atkal nāks Putins.
tas labi
t
bet vai putinkrievija būs gatava atjaunot draudzību par Krimas un Donbasa atdošanas un derusnacifikācijas cenu? Sobčakas piedāvātais risinājums ir saprātīgs un vienīgais iespējamais, kā atjaunot draudzību, bet vai putinnacisti to pieņems?
Rembo
R
Nu re, Ukrainai ir tiesiskis dokuments 1994. gada Buapestas memorands ar kuru doties uz Starptatutisko tiesu un tiesai prasit spriedumu par Ukrainas valsts teritorijas Krimas okupaciju un aneksiju, kuru vieca Krievijas valsts, lai tiesa izlemj, jo ir tacu parakstits Budapesta memorandums- ligums par Ukraina svalsts suverinitates, teritorialas integrates ligums, kuru parakstija Ukraina, Krievija, ASV, Lielbritanija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits