Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Putins telefonsarunā ar Obamu meklē diplomātiskus ceļus krīzes risināšanai

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien zvanījis savam ASV kolēģim Barakam Obamam, lai pārrunātu Ukrainas krīzes atrisināšanu diplomātiskā veidā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Putins apliecinājis, ka Maskavai nav nodomu tālākai militārai rīcībai un ierosinājis meklēt veidus situācijas stabilizēšanai, tikmēr Obama aicinājis Krieviju pārtraukt koncentrēt armijas spēkus Ukrainas pierobežā. ASV aizvien atbalsta diplomātisku ceļu krīzes izbeigšanai, taču tas iespējams vienīgi tad, ja Krievija atvilks savu karaspēku un neveiks nekādas turpmākas darbības, kas vēl vairāk pārkāptu Ukrainas teritoriālo suverenitāti, liecina Baltā nama izplatītais paziņojums.

Tikmēr Putins vērsis Obamas uzmanību uz Kijevā un vairākos citos Ukrainas reģionos "valdošajiem ekstrēmistiem", kuri nesodīti aizskarot mierīgos iedzīvotājus.

Obama Putina zvanu saņēmis, atrodoties vizītē Saūda Arābijā. Līderi vienojušies, ka jau tuvākajā laikā jātiekas abu valstu ārlietu ministriem, lai diskutētu par tālākajiem soļiem krīzes mierīgā atrisināšanā.

Jau vēstīts, ka pēc atšķirīgām aplēsēm Ukrainas pierobežā izvietoti 20-100 tūkstoši Krievijas karavīru. Tikmēr Krievijas veikto Krimas aneksiju nosodījusi arī ANO Ģenerālā asambleja

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits