Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pret Krievijas opozīcijas līderi Navaļniju sākta kriminālizmeklēšana par krāpšanu

Aizdomās par krāpšanu Krievijā sākta kriminālizmeklēšana pret opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju un viņa brāli Oļegu. Navaļnijs un viņa brālis esot piesavinājušies no kādas tirdzniecības kompānijas 55 miljonus rubļu (968 000 latu) un daļu naudas pārskaitījuši uz kādu citu viņiem piederošu uzņēmumu, cerot tādējādi atmazgāt naudu, piektdien paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komiteja.

Šo uzņēmumu Aleksejs Navaļnijs izveidojis pirms vairākiem gadiem, un viņa brālis Oļegs kā Krievijas pasta uzņēmuma amatpersona "ar viltu" pārliecinājis tirdzniecības kompāniju ar viņa uzņēmumu parakstīt līgumu par kravu pārvadāšanas pakalpojumiem.

Transporta pakalpojumi tikuši nodrošināti par "apzināti uzpūstām cenām", taču patiesībā transporta pakalpojumus laika posmā no 2008.gada augusta līdz 2011.gada maijam nodrošinājis kāds cits uzņēmums.

Brāļi Navaļniji pēcāk, "izmantojot viltotus dokumentus, pārskaitīja 19 miljonus rubļu (334 400 latu) no firmas konta" uz citu kontu, lai "atmazgātu līdzekļus, kas iegūti noziedzīgā veidā", teikts Izmeklēšanas komitejas paziņojumā.

Tikmēr pats Navaļnijs piektdien pauda izbrīnu par izskanējušajām apsūdzībām.

"Es neko nezinu. Mans telefons pastāvīgi zvana. Cik es saprotu, ar mani viņiem vēl nav gana, tādēļ viņi vēlas dabūt manu ģimeni?" tviterī atzina aktīvists.

"Es tikko izlasīju [izmeklētāju paziņojumu]. Tās ir pilnīgas muļķības. Pilnīgas, absolūtas aplamības," pēcāk tviterī atklāja Navaļnijs.

Vēlāk viņš arī paziņoja, ka viņa brāļa darbavietā un vecāku dzīvesvietā tiek veikta kratīšana.

Aktīvista māte Ludmila intervijā radiostacijai "Eho Moskvi" pauda pārliecību, ka izmeklētāji cenšas šantažēt viņas dēlu cerībā pielikt punktu Alekseja Navaļnija politiskajām aktivitātēm.

"Es vēlos pateikt, ka tas nestrādās, jo visa ģimene atbalsta Alekseju," atklāja Ludmila Navaļnija. "Es visiem novēlētu tādus bērnus kā mani."

Šī nebūt nav pirmā lieta, kurā Navaļnijs ir apsūdzētais.

Viņam uzrādītas apsūdzības par 16 miljonu rubļu (281 600 latu) lielu zaudējumu nodarīšanu mežrūpniecības uzņēmumam "Kirovļes".

Navaļnijs ir arī liecinieks lietā par 6.maija opozīcijas mītiņu, kura laikā izraisījās protestētāju un likumsargu sadursmes.

Laikraksts "Izvestija" pagājušajā mēnesī vēstīja, ka Navaļnija brālis Oļegs paaugstināts amatā, un šobrīd ieņem Krievijas pasta Eksprespasta pakalpojumu nodaļas direktora vietnieka posteni.

Paziņojums par apsūdzībām pret Alekseju Navaļniju izplatīts vien dienu pirms gaidāmā Krievijas opozīcijas atbalstītāju mītiņa.

Sagaidāms, ka sestdienas demonstrācija būs pārbaudījums protesta kustības dzīvotspējai gadu pēc plašo pret pašreizējo prezidentu Vladimiru Putinu vērsto mītiņu sākuma pērnajā decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits