Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināta - Baltkrievija samaksājusi parādu, Krievija atjauno gāzes piegādi

Krievija pieņēmusi lēmumu atcelt ierobežojumus, kas bija noteikti gāzes piegādei uz Baltkrieviju, jo šī valsts ir samaksājusi parādu par gāzi, ziņo Interfax.Lai atdotu parādu Krievijai, Baltkrievija esot aizņēmusies 220 miljonus dolāru un trešdien pārskaitījusi _Gazprom _187 miljonus dolāru, vēsta newsru.com.

Tāpat Krievija esot samaksājusi par gāzes tranzītu Minskai, ziņo Reuters. Baltkrievija norādījusi, ka tai vēl jāsaņem maksājums, taču tā gatava apilnībā atjaunot dabasgāzes plūsmu uz Eiropu 8-10 stundu laikā.

Tiesa gan, pēc newsru.com vēstītā, Gazprom esot pārskaitījis uzņēmumam Beltransgaz 220 miljonus dolāru, taču Baltkrievija uzskata, ka tai pienākas vēl 40 miljoni dolāru.

Baltkrievija pavēstījusi, ka Minska samazinās tranzīta apjomu uz Eiropu atkarībā no nesamaksātā apjoma. Proti, Gazprom samaksātā nauda veido 87% no Baltkrievijas prasītās summas, līdz ar to tranzīta apjoms varētu tikt samazināts par 13%, vēsta RIA Novosti. Tai pat laikā no patērētājiem, kas saņem gāzi caur Baltkrieviju, pienāk vēstis, ka piegāde atjaunota līdz līgumos paredzētajam līmenim. Par to paziņojusi Lietuvas kompānija Lietuvos dujos.

Krievija nodrošina 25% Eiropas gāzes vajadzību, caur Baltkrieviju tiek piegādāta viena piektdaļa no šī apjoma. Tāpat Krievija caur Baltkrieviju piegādā aptuveni vienu miljonu barelu naftas dienā rūpnīcām Vācijā un Polijā.

(pievienota 5.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits