Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Nedienas ar olimpisko lāpu Krievijā turpinās; tā nodzisusi vēl vismaz trīs reizes

Pēc vizītes Maskavā nākamā gada Soču ziemas olimpisko spēļu lāpa turpmākās stafetes laikā līdz šim apdzisi vēl vismaz trīs reizes, vēsta Krievijas mediji un notikumu aculiecinieki. 

Svinīgā lāpas stafete aizsākās 7.oktobrī Maskavā, kur divu dienu laikā tā nodzisa četras reizes. Pirmajā gadījumā tā no jauna tika aizdegta ar kāda Federālā apsardzes dienesta darbinieka šķiltavām, bet vēlāk apdzisušās lāpas operatīvi tika nomainītas ar rezerves lāpām. 

Pēc pirmā stafetes posma Maskavā lāpa 10. un 11.oktobrī viesojās vairākās citās Krievijas pilsētās, kur tā apdzisusi vēl vismaz trīs reizes. Šajās dienās lāpa pabijusi Kolomnā, Odincovā, Arhangeļskā, Krasnogorskā, Dmitrovā, Toržokā un Tverā. 

Lāpas nodzišanas epizodes šajā laikā fiksētas Tverā, Odincovā un Kolomnā. 

Kā ziņots, izstrādājot Soču Olimpiādes lāpas dizainu, īpaša uzmanība esot pievērsta konstrukcijas izturībai un liesmas degšanas sistēmai. Īpašajai degļa konstrukcijai vajadzēja nodrošināt to, ka liesma turpina degt arī spēcīgā vējā un salā. 

Reaģējot uz biežo lāpas apdzišanu, Kolomnas iedzīvotāji stafeti savā pilsētā sagaidījuši ar skatītāju pūlī bieži cilātām šķiltavām un sērkociņu kastītēm. 

Oriģinālā no antīkās Olimpijas nestā uguns palikusi degam Sarkanajā laukumā, Maskavā. Tāpat oriģinālā no Grieķijas atvestā uguns tiek uzglabāta 30 atsevišķos konteineros, kas tiks izmantoti, lai iedegtu lāpas katras stafetes dienas sākumā. 

Olimpiskā lāpa ceļā līdz Sočiem apciemos visus 83 Krievijas reģionus, nokļūstot kopumā 2900 apdzīvotās vietās. 

Kā ziņots, 2014.gada ziemas olimpiskās spēles Sočos būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas. Tās norisināsies no 2014. gada 7. līdz 23.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits