Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mediji: Krievija izdevusi starptautisku orderi Navaļnija līdzgaitnieka Volkova aizturēšanai

Krievija izdevusi starptautisko orderi opozīcijas līdera Alekseja Navaņija līdzgaitnieka Leonīda Volkova aizturēšanai, trešdien ziņo aģentūra Interfax.

Volkovs, kurš pašreiz neatrodas Krievijā, nācis klajā ar aicinājumu uz jaunu protesta akciju, mudinot pilsoņus svētdien - Valentīna dienā - uz īsu brīdi pulcēties lielo pilsētu dzīvojamo kvartālu pagalmos un iedegt savu mobilo tālruņu lukturīšus un sveces, ko izkārtot sirds formā. Volkovs aicinājis fotografēt un filmēt to visu un publiskot sociālajos medijos.

Kā ziņots, Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī lidostā, atgriežoties no Vācijas, kur viņš atlaba pēc augustā notikušā slepkavības mēģinājums, saindējot ar ķīmisko kaujas vielu Novičok.

Savukārt 2.februārī Maskavas tiesa apmierināja Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) prasību nomainīt Navaļnijam 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu.

Protestu laikā pret Navaļņija apcietināšanu un vēlāko notiesāšanu visā Krievijā aizturēti vairāk nekā 11 000 cilvēku, un policija pret demonstrantiem pielieto arvien nežēlīgāku taktiku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits