Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Laikraksts: Krievijā novērsta Maskavas-Sanktpēterburgas ātrvilciena spridzināšana

Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) darbinieki ir novērsuši Maskavas-Sanktpēterburgas pasažieru ātrvilciena Sapsan spridzināšanu un aizturējuši starptautiska grupējuma dalībniekus, kuriem izvirzīta apsūdzība šī terorakta gatavošanā, pirmdien ziņoja laikraksts Kommersant.

Laikraksts vēsta, ka Ziemeļkaukāza "bandītiskās pagrīdes" līderi pēc divu vilcienu Ņevskij ekspress spridzināšanām plānojuši spridzināt arī politiķu un uzņēmēju vidū populāro vilcienu Sapsan Maskavas-Sanktpēterburgas maršrutā.

Plānotā terorakta galvenais organizētājs ir 22 gadus vecs Kabardas-Balkārijas Republikas iedzīvotājs Islams Hamuževs, kurš pērn pārcēlies uz Dagestānu, tur ticis apmācīts un pēc tam nosūtīts uz Maskavu.

Hamuževs Maskavā iepazinies ar trim citiem šī terorakta gatavotājiem - Muradu Ediļbijevu un Muradu Umajevu, kuri ieradušies Maskavā no Čečenijas un Ingušijas, un ar Fjaritu Ņevļutovu, kurš uz Maskavu atbraucis no Mordvijas Republikas.

Hamuževs jūnijā piedāvāja viņiem uzspridzināt minēto ātrvilcienu, viņi piekrita piedalīties šajā teroraktā un nopirka saimniecības preču veikalā vadus, baterijas un mēslojumu uz amonija salpetra bāzes, kas ir izmantojams spridzekļu izgatavošanai, pratināšanā pastāstīja viens no apsūdzētajiem.

Grupa jūnija beigās izraudzījās piemērotāko vietu sprādziena rīkošanai - mežiņu pie Firsanovkas dzelzceļa stacijas perona. Viņi nenoteica precīzu sprādziena laiku, bet uzzīmēja sīku notikuma vietas kartoshēmu, kuru viņiem vēlāk atņēma FDD darbinieki.

Maskavas Lefortovas rajona tiesa 7. un 8.jūlijā piesprieda visiem četriem aizturētajiem arestu uz diviem mēnešiem. FDD inkriminēja viņiem gatavošanos teroraktam, ieroču un munīcijas nelikumīgu izgatavošanu un glabāšanu.

Aizturētajiem tika konfiscēts spridzeklis, kas pēc jaudas ekvivalents 10 kilogramiem trotila, šaujamieroči un spridzināmā objekta kartoshēma. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits