Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Krievijas robežsargi ļāvuši nelegālajiem migrantiem nokļūt Igaunijas robežšķērsošanas punktā

Krievijas robežsargi ceturtdien ļāvuši grupai nelegālo migrantu no Somālijas, kuru pārvietošanos viņiem vajadzēja novērst, ierasties Igaunijas robežšķērsošanas punktā, paziņoja Igaunijas iekšlietu ministrs Lauri Lēnemetss.

Pēc viņa teiktā, no plkst. 8 līdz 9.30 astoņi Somālijas pilsoņi bez ieceļošanas tiesībām mēģināja iekļūt Igaunijā caur Narvas robežkontroles punktu.

"Tā kā viņiem nebija Šengenas vīzu vai uzturēšanās atļauju, uz robežas viņiem tika aizliegts ieceļot valstī," valdības preses brīfingā sacīja Lēnemetss, piebilstot, ka nelegālie migranti tika nosūtīti atpakaļ turp, no kurienes viņi ieradās.

Ministrs sacīja, ka arī Krievijas robežas otrā pusē pie kontrolpunktiem ir novēroti cilvēki, kuri, iespējams, mēģinās darīt kaut ko līdzīgu, taču ne lielās grupās.

"Kaut kas tur notiek. Policijas un robežsardzes departaments efektīvi reaģē uz jebkurām un pat vismazākajām migrācijas spiediena izpausmēm, lai nepieļautu situācijas saasināšanos un migrācijas pastiprināšanos pār Igaunijas robežu," teicis Lēnemetss.

Viņš norādīja, ka Igaunija sūta nepārprotamu vēstījumu, ka nevar caur Igauniju ieceļot Eiropas Savienībā šādā veidā.

"Pašlaik mēs savu rīcību saskaņojam arī ar Somiju, kas ir nolēmusi slēgt vairākus robežšķērsošanas punktus," piebilda Lēnemetss.

Jau vēstīts, ka Somija ceturtdien paziņoja, ka nelegālo imigrantu skaita pieauguma dēļ slēgs pusi no kontrolpunktiem uz robežas ar Krieviju, pavisam četrus punktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits