Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Krievijas CVK vadītāja: Navaļnijam nav cerību kandidēt prezidenta vēlēšanās

Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam nav cerību kandidēt nākamgad paredzētajās prezidenta vēlēšanās, ņemot vērā sodāmību par izlaupīšanu, telekanālam Doždj paziņojusi Krievijas Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāja Ella Pamfilova.

Viņa norādīja, ka sodāmība izslēdz iespēju Navaļnijam kandidēt.

"Es nevēlos būt nepieklājīga, bet es saprotu - un viņš pats saprot -, ka viņam nav nekādu cerību tikt reģistrētam vēlēšanām, ņemot vērā iepriekšēju sodāmību," uzsvēra komisijas vadītāja.

Navaļnija kampaņas vadītājs Leonīds Volkovs tikmēr apšaubīja amatpersonu izteikumus.

"Jo biežāk viņi to saka, jo lielāka paliek mana pārliecība, ka nebūs citas iespējas, kā vien viņu reģistrēt," Volkovs paziņoja sociālajos medijos.

Šobrīd sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka vēlēšanās Krievijas prezidents Vladimirs Putins Navaļniju pārliecinoši pieveiktu. Putins gan vēl nav oficiāli paziņojis, ka kandidēs, lai arī tiek uzskatīts, ka viņš to darīs.

Tikmēr 41 gadu vecais jurists ir sācis kampaņu, aktīvi izmantojot internetu un apmeklējot Krievijas reģionus, kur viņš ir mazāk zināms.

Navaļnijs šobrīd izcieš 30 dienu administratīvo arestu par pretkorupcijas protestu rīkošanu.

Decembrī viņš paziņoja par nodomu kandidēt nākamajās prezidenta vēlēšanās. Taču tiesa atzina viņu par vainīgu "Kirovļes" lietā par naudas izlaupīšanu, piespriežot viņam piecu gadu cietumsodu nosacīti, kas liedz viņam kandidēt prezidenta vēlēšanās.

Navaļnijs šo lietu uzskata par politizētu un savu vainu neatzīst. Viņš jau sācis priekšvēlēšanu kampaņu un negrasās to pārtraukt.

 

Top komentāri

Retorisks jautājums -
R
cik ļoti un cik slimīgi varas kāram ir jābūt valsts vadītājam, lai rūpētos par to, lai konkurentu vēlēšanām pat nepielaistu? Psihoanalītiķiem laikam būtu ko teikt šajā sakarā.
Senais
S
Diena, kas jums par tādiem švakiem tulkotājiem? Krievijas CVK vadītāja teica: Я боюсь быть некорректной, хотя я понимаю, и он это понимает — что у него нет шансов быть зарегистрированным на выборах из-за его судимости», — сказала Памфилова. Nav ne vārda par Navaļņija cerībām(iespējas un cerības nav viens un tas pats), kas viņam noteikti ir, jo citādi necenstos.
....???t
.
Tas ka navaļņijs grib kandidēt prezidents,Man šķiet ka viņš ir ļoti negodīgs cilvēks.nezinu par viņa kriminālajā lietām bet tas ka viņš izmantoja skolēnus savos ,,netirajos,,gājienos tas nu gan bija pārāk. .ko tādu šmurguļi, atvainojos, var saprast no politikas,tajos tīņu gados galvenais līst visur kur pēc tam pārējie tīņi teiks, nu baigais , tu nu esi krutais. Bet tas ka navAlnija rīcības dēļ Tie bērneļi un viņi vecāki varēja ciest un arī materiāli maksājot šāda naudas. Nedomāju ka mēs būtu priecīgi,ka mūsu bērni ,kaut kāda stulbenis dēļ,varētu gan ciest niecīgi,gan morāli gan materiāli.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

SKT izdod Šoigu un Gerasimova aresta orderus

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova un bijušā aizsardzības ministra Sergeja Šoigu aresta orderus, otrdien pavēstīja SKT.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits