Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Krievijas armija apturējusi Kalašņikova automātu iegādi

Krievijas armijā ir pārpārēm Kalašņikova automātu un tā ir apturējusi to iepirkumus, līdz ražotāji piedāvās jaunāko automāta modeli, bet pats leģendārā ieroča konstruktors Mihails Kalašņikovs par to nav informēts, bažījoties par viņa veselības stāvokli.

Krievijas armija pašlaik izmanto automāta modeli "AK-74", kas ir leģendārā pirmā modeļa "AK-47" 1974.gadā izstrādātā versija. Abus modeļus konstruējis Kalašņikovs.

Krievijas bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieks ģenerālis Nikolajs Makarovs otrdien paziņoja, ka armija nolēmusi šogad vairs neiegādāties novecojušā "AK-74" modeļa automātus, jo "to piedāvājums desmitkārtīgi pārsniedz pieprasījumu".

Ieroču ražotājs Udmurtijas galvaspilsētā Iževskā plāno nākamgad laist klajā jaunu šaujamieroča modeli, bet Krievijas Aizsardzības ministrija nolēmusi vismaz līdz 2014.gadam neiegādāties jaunus Kalašņikova  automātus, vēstīja laikraksts "Izvestija", piebilstot, ka rūpēs par viņa veselību par šo lēmumu nav informēts pats Kalašņikovs, kurš jau sasniedzis 91 gada vecumu.

"Nevēlamies viņam teikt, lai tas nebūtu uz mūsu sirdsapziņas. [No šādas ziņas] viņš var arī neatgūties," laikraksts citēja kādu Kalašņikova tuvu draugu, viņa vārdu gan neatklājot.

"AK-47" un tā modernākās versijas ir daudzu pasaules valstu armiju un kaujinieku grupējumu arsenālā. Pasaulē pārdoti vairāk nekā 100 miljoni Kalašņikova automātu.

Kalašņikovu Krievijā uzskata par nacionālo varoni un 2009.gadā, kad Kalašņikovs svinēja 90.dzimšanas dienu, viņu ieradās apsveikt arī Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits