Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Krievijas ārlietu ministrs cer uz Baltkrievijas opozīcijas un varas dialogu

Maskava cer, ka Baltkrievijas opozīcija izrādīs gatavību dialogam ar valsts varas pārstāvjiem, trešdien paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

"Es neredzu, ka no varas puses nebūtu gatavības dialogam. Ceru, ka šāda pati gatavība tiks izrādīta no to puses, kas vienu vai citu iemeslu dēļ nav apmierināti ar vēlēšanu rezultātiem," Krievijas telekanāla Rossija-1 ēterā sacīja ministrs.

Lavrovs norādīja, ka Baltkrievijas prezidenta vēlēšanas nav bijušas ideālas un ka to atzīst arī Baltkrievijas vadība.

"Teiktais nenozīmē, ka vēlēšanas bija ideālas. Protams, nē. Tam ir daudz liecību. To atzīst Baltkrievijas vadība, kas centās iesaistīties dialogā ar pilsoņiem, kas protestē pret to, ko viņi uzskata par savu tiesību pārkāpumiem," sacīja ministrs.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs trešdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka "baltkrieviem pašiem ir jārisina savas problēmas tiesiskā lauka ietvaros un dialoga ietvaros".

Vaicāts, kā rīkosies Maskava, ja apstiprināsies vēlēšanu pārkāpumu fakti, Peskovs mudināja "nenodarboties ar hipotētiskiem spriedumiem".

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti, un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Galvaspilsētā Minskā kopš 9.augusta nerimst protesti pret vēlēšanu viltošanu un prezidentu Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā vairāki tūkstoši cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits