Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Krievijas aktīvistu Navaļniju apsūdz krāpšanā un naudas atmazgāšanā

Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam un viņa brālim Oļegam ceturtdien izvirzītas apsūdzības krāpšanā un naudas atmazgāšanā, pavēstīja Izmeklēšanas komiteja. "Arī man ir izvirzītas apsūdzības. Krāpšana īpaši lielā [apmērā] un atmazgāšana. Noziedzīgi izveidojis firmu, kas sniedza pakalpojumus," tviterī ierakstījis Navaļnijs.

Atbilstoši izmeklētāju versijai Aleksejs Navaļnijs, lai īstenotu noziedzīgus nodomus, izveidojis uzņēmumu Galvenā parakstīšanās aģentūra, par kuras dibinātāju un ģenerāldirektoru kļuva kāds viņa paziņa. 2008.gada pavasarī Oļegs Navaļnijs, ieņemot Automatizēto šķirošanas centru Iekšējo pasta sūtījumu departamenta vadītāja amatu, viltus ceļā pārliecinājis kādu tirdzniecības uzņēmumu ar ārvalstu kapitālu noslēgt līgumu par pārvadājumiem ar brāļa firmu. Pakalpojumus bijis plānots sniegt par paaugstinātu samaksu ar kāda cita Alekseja Naviļnija paziņas uzņēmuma palīdzību.

Kā uzskata izmeklētāji, reālā pārvadājumu izmaksa nav bijusi lielāka par 31 miljonu rubļu (533 200 latu), taču par to pārskaitīti vairāk nekā 55 miljoni. Tāpēc brāļi tiek apsūdzēti, ka viņi krāpšanas ceļā veikuši laupīšanu lielos apmēros, savukārt naudas līdzekļi atmazgāti ar viņu vecākiem piederošās kārklu pinumu fabrikas starpniecību.

Tostarp advokāts Iļja Račkovs norādījis: ja līgumā nav noteikts, ka darbus veic tikai un vienīgi līguma slēdzējs, tad darbojas prezumpcija, ka pasūtītājam ir vajadzīgs rezultāts, un līguma izpildītājs var brīvi piesaistīt apakšuzņēmējus. Savukārt valsts peļņas jautājumus neregulē, tāpēc Izmeklēšanas komitejas pārstāvjiem vēl pašiem būs jātiek skaidrībā, vai brāļu Navaļniju saņemto peļņu var uzskatīt par laupīšanu, norādīja advokāts.

Aktīvista māte Ludmila iepriekš intervijā radiostacijai Eho Moskvi pauda pārliecību, ka izmeklētāji cenšas šantažēt viņas dēlu cerībā pielikt punktu Alekseja Navaļnija politiskajām aktivitātēm. "Es vēlos pateikt, ka tas nestrādās, jo visa ģimene atbalsta Alekseju," atklāja Ludmila Navaļnija. "Es visiem novēlētu tādus bērnus kā mani."

Šī nebūt nav pirmā lieta, kurā Navaļnijs ir apsūdzētais. Viņam uzrādītas apsūdzības par 16 miljonu rubļu lielu zaudējumu nodarīšanu mežrūpniecības uzņēmumam Kirovļes. Navaļnijs ir arī liecinieks lietā par 6.maija opozīcijas mītiņu, kura laikā izraisījās protestētāju un likumsargu sadursmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits