Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievijā pret Navaļniju un līdzgaitniekiem ierosina krimināllietu par ekstrēmistiskas kopienas izveidošanu

Krievijas Izmeklēšanas komiteja pret opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju un viņa līdzgaitniekiem ierosinājusi krimināllietu par ekstrēmistiskas kopienas izveidošanu.

Pret Navaļniju, Leonīdu Volkovu un Ivanu Ždanovu ierosināta lieta par ekstrēmistiskas kopienas izveidošanu.

Pret vēl vairākiem citiem cilvēkiem, tostarp Ļubovu Soboļu, Georgiju Alburovu, Ruslanu Šavedinovu un Vjačeslavu Gimadi ierosināta lieta par līdzdalību ekstrēmistiskā kopienā.

Atbilstoši Izmeklēšanas komitejas versijai, Navaļnijs ne vēlāk kā 2014.gadā izveidojis ekstrēmistisku kopienu "ar mērķi veikt ekstrēmistisku darbību, kas vērsta uz Krievijas Federācijas konstitucionālās iekārtas pamatu izmainīšanu, Krievijas Federācijas sabiedriskās iekārtas un valstiskās vienotības graušanu".

Tad viņam pievienojušies arī Volkovs un Ždanovs.

Ekstrēmistiskās kopienas finansēšanai izveidotas astoņas nekomerciālās organizācijas, bet "noziedzīgās darbības propagandai internetā" - Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) un Navaļnija štābu vietnes, kanāls vietnē "YouTube", profili sociālajos tīklos.

Kopienas darbība vērsta uz varasiestāžu diskreditāciju, situācijas destabilizāciju reģionos, sabiedriskās domas veidošanu par nepieciešamību mainīt varu un "protesta akciju organizēšanu un rīkošanu, kas pāraug masu nekārtībās", skaidro Izmeklēšanas komiteja.

Ar šādu mērķi ekstrēmistiskās kopienas vadītāji un dalībnieki laikā no 2014. līdz 20121.gadam Krievijas Federācijas subjektu teritorijās sistemātiski rīkoja nesaskaņotus publiskus pasākumus, kuru gaitā tika pausti aicinājumi uz ekstrēmistisku un teroristisku darbību, veiktas prettiesiskas darbības, kam sekoja cilvēka un pilsoņa tiesību pārkāpumi, kaitējuma nodarīšana sabiedriskajai kārtībai un sabiedriskajai drošībai, pavēstīja komiteja

Maskavas pilsētas tiesa jūnijā par "ekstrēmistiskām" atzina Navaļnija dibinātos FBK un Pilsoņu tiesību aizsardzības fondus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits