Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Krievija plāno Sīrijā izveidot pastāvīgu kara flotes bāzi

Krievijas Aizsardzības ministrija gatavo dokumentus, kas paredz tās jūras kara flotes materiāli tehniskās apgādes punktu Sīrijas pilsētā Tartusā pārveidot par pilnvērtīgu pastāvīgu bāzi.Par to pirmdien Krievijas parlamenta augšpalātas - Federācijas padomes - Starptautisko lietu komitejas sēdē paziņoja aizsardzības ministra vietnieks Nikolajs Pankovs.

"Sīrijas teritorijā mums būs pastāvīga jūras spēku bāze Tartusā. Atbilstošie dokumenti pašlaik tiek gatavoti, notiek to starpinstitucionālā saskaņošana," viņš informēja.Pankovs uzsvēra, ka šo dokumentu gatavības pakāpe ir "diezgan augsta"."Mēs ceram, ka drīzumā lūgsim jums ratificēt šos dokumentus tāpat, kā to darām pašlaik," viņš uzrunāja parlamenta augšpalātas deputātus.Savukārt Krievijas jūras kara flotes ģenerālštāba bijušais priekšnieks admirālis Viktors Kravčenko paziņoja, ka lēmums Turtusā veidot pastāvīgu bāzi liecina par Krievijas militārās klātbūtnes palielinājumu Vidusjūras reģionā."Tas ir būtisks pastiprinājums," viņš sacīja, norādot, ka jūras spēku bāzei reģionā būs arī ģeopolitiski uzdevumi."Jūras spēku bāze ir pilnīgas infrastruktūras izveide. Tie nav tikai kuģi un piestātnes, bet arī vadības sistēma, aizsardzības un drošības sistēma, pretgaisa aizsardzības sistēma. Ne velti uz turieni nosūtīta [raķešu sistēmas] S-300 baterija," viņš klāstīja."Parasti jūras spēku bāzes uzdevums ir bāzes punkta un visas infrastruktūras konkrētajā teritorijā apsardze un aizsardzība. Tas nozīmē arī pretgaisa un pretkuģu aizsardzību. Tas paredz izvietot būtisku kājnieku spēku kontingentu, kas veiks apsardzi un aizsardzību," Kravčenko sacīja.Pašlaik Tartusas ostā Sīrijas Vidusjūras piekrastē ir Krievijas jūras kara flotes materiāli tehniskās apgādes punkts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits