Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Krievijā otro dienu pēc kārtas reģistrēts rekordliels Covid-19 upuru skaits

Krievijā otro dienu pēc kārtas reģistrēts rekordliels Covid-19 upuru skaits - 815 mirušie, liecina valdības publiskotie dati.

Pēdējā diennaktī konstatēti 22 277 jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19.

Kopējais Covid-19 gadījumu skaits, par kuriem informējuši oficiālie dienesti, kopš pandēmijas sākuma sasniedzis 6 557 068, bet ar Covid-19 mirušo cilvēku skaits 168 864, kas ir lielākais Eiropā.

Taču Krievija Covid-19 upuru kopējā skaitā iekļauj tikai tos gadījumus, kuros Covid-19 autopsijā atzīts par galveno nāves cēloni.

Ieskaitot visus nāves gadījumus, kas saistīti ar Covid-19, jūnija beigās Krievijā mirušo skaits pārsniedza jau 300 000, senājusi statistikas aģentūra Rosstat.

Krievijas sabiedrībā valda liela skepse pret vakcinēšanos.

55% iedzīvotāju Krievijā neplāno vakcinēties, liecina aptauja, ko šonedēļ publiskoja Krievijas lielākais neatkarīgais socioloģisko pētījumu uzņēmums Levada centrs.

Maskavā un vairākos Krievijas reģionos ir ieviesta daļēja obligātā vakcinācija pret Covid-19, un Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir vairākkārt aicinājis cilvēkus vakcinēties.

Krievijā pieejamas trīs pašmāju Covid-19 vakcīnas, bet neviena vakcīna, kas izstrādāta Rietumos.

Pašreiz Krievijā pilnībā vakcinēti ir tikai aptuveni 30 miljoni no 146 miljoniem valsts iedzīvotāju, vēsta tīmekļa vietne Gogov, kas seko līdzi datiem par Covid-19 no reģioniem.

Maskava šodien turpināja atvieglot ierobežojumus, kas noteikti cīņā ar Covid-19. Darba devējiem atcelta prasība panākt, ka vismaz 30% darbinieku strādā no mājām.

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins savā mājaslapā pavēstījis, ka pandēmija turpina atkāpties un hospitalizēto Covid-19 pacientu skaits kopš jūnija vidus ir sarucis vismaz uz pusi.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits