Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Krievija nosoda ANO rezolūciju Sīrijas jautājumā

Krievija nosodījusi sestdien apstiprināto ANO rezolūciju Sīrijas jautājumā. Krievijas vēstnieks ANO Vitālijs Čurkins sarunā ar žurnālistiem norādīja, ka rezolūcija esot vienpusēja un tajā izteikts atbalsts bruņotajai opozīcijai.

Kā ziņots, ANO Ģenerālā asambleja ar lielu balsu vairākumu piektdien apstiprināja rezolūciju, kurā kritizēta Drošības padomes nespēja reaģēt uz Sīrijas krīzi, kā arī nosodīts Damaskas režīms. Saūda Arābijas sagatavoto rezolūciju atbalstīja 133 valstis, 12 valstis balsoja pret, bet 33 atturējās.

Rezolūcijā nosodīta "Drošības padomes nespēja vienoties par pasākumiem", lai piespiestu prezidenta Bašara al Asada valdību apturēt nu jau gandrīz 18 mēnešus ilgstošo konfliktu.

Krievija un Ķīna iepriekš izmantojušas savas veto tiesības, lai bloķētu trīs Drošības padomes rezolūcijas Sīrijas jautājumā, un diplomāti norāda, ka Ģenerālās asamblejas rezolūcija ir sašutuma un neapmierinātības izpausme, reaģējot uz starptautiskās sabiedrības bezdarbību konflikta risināšanā.

Rezolūcijā nosodītas arī "smago ieroču izmantošana no Sīrijas varasiestāžu puses". Damaskai izteikts arī aicinājums atturēties no iespējamās ķīmisko ieroču izmantošanas.

Arī piektdien Krievija un Ķīna balsoja pret rietumvalstu atbalstīto rezolūciju. Pret balsoja arī Sīrija, Kuba, Irāna, Ziemeļkoreja, Baltkrievija, Bolīvija, Nikaragva, Mjanma, Zimbabve un Venecuēla. Starp valstīm, kas atturējās, bija Pakistāna un Indija.

Čurkins Maskavas vārdā pauda nožēlu, ka rezolūcija tikai "pastiprina konfrontējošās pieejas Sīrijas krīzes risinājumam, neko nedodot dialoga veidošanai starp iesaistītajām pusēm". Viņš norādīja, ka rezolūcijā izteikts aicinājums ANO vēstniekam veicināt pāreju uz demokrātiju Sīrijā, taču vēstnieka uzdevums ir veidot dialogu, nevis panākt režīma maiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits