Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Krievija izmanto videospēles ainas, lai pierādītu ASV sadarbību ar teroristiem

Krievijas Aizsardzības ministrija otrdien kļuva par interneta lietotāju apsmiekla objektu, kad tā, publicējot ainas no viedtālruņu videospēles reklāmas rullīša, paziņoja par pierādījumiem ASV un Islāma valsts teroristu sadarbībai, ziņo BBC.

Krievija paziņoja, ka tās rīcība ir pierādījumi par ASV un tās vadītās koalīcijas sadarbību ar Islāma valsts kaujiniekiem. Ministrija norādīja, ka ASV ļauj kaujiniekiem pamest Sīrijas pilsētu, lai pārgrupētos un turpinātu atbalstīt ASV intereses Tuvajos austrumos. 

Tomēr, kā to pamanīja interneta lietotāji un militārie eksperti, attēli ņemti nevis no satelītu uzņēmumiem vai Krievijas bezpilotu lidaparātiem, bet gan no viedtālruņu spēles AC-130 Gunship Simulator: Special Ops Squadron. Ministrija, publicējot Twitter.com attēlus, paziņoja, ka tie ir no 2016. gada jūnijā uzņemta video. 


Nu jau izdzēstais Krievijas Aizsardzības ministrijas tvīts. 

Ministrija tvītu neilgi pēc tam, kad interneta lietotāji norādīja, ka attēli ņemti no videospēles rullīša, izdzēsa, un paziņoja, ka attēls nonācis tiešsaistē "darbinieka kļūdas pēc". Attēls nejauši pievienots paziņojumam. Tiesa gan, kā norāda BBC, nevar nepamanīt, ka no videospēles rullīša ņemtie attēli bija apgriezti, lai nevarētu redzēt spēles izstrādātāja tekstu bildes stūrī.


Spēles reklāmas video

Ministrija pēc laika publicēja jaunu ierakstu ar citiem attēliem, kuri, pēc Krievijas domām, apstiprina iepriekš pausto - ASV sadarbojas ar teroristiem, kā arī traucē Krievijas centieniem Sīrijā. 

2016.gadā Krievijas vēstniecība Lielbritānijā, publicējot ziņo par ķīmisko ieroču piegādi Sīrijas valdības režīma pretiniekiem, izmantoja ekrānšāviņu no 2003.gada videospēles Command & Conquer: Generals. Tiesa gan toreiz uz attēla bija norādīts, ka tas ir ilustratīvs. 

Savukārt 2014.gadā Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, noraidot paziņojumus par Krievijas karavīru klātbūtni Ukrainā, paziņoja, ka NATO izplatītie attēli "esot videospēles". 

Top komentāri

vecis
v
krievs ir gatavs pat pampersu reklāmu izmantot lai parādītu cik viņi labi un jeņķi slikti...
Tantuks
T
Putlera vienigais ierocis trollju fermas un boti, melu un naida izplatisana, tadu piemeru ir tukstosiem! Kur putlers olivers stona dokumentalajai filmai rada ka karo krievu terorisi siirija bet patiesiba tie ir seni kadri no asv pretteroristu operaciju, visas zinjas par ukraini, ar tadam mulkjibam var zombet tikai ljoti dumjus cilvekus kuru krievija ir ljoti daudz jo dzivo nabadziba un iznjemot propogandas televiziju nelieto
reptilis
r
To ka kino ir lielākā no mākslām saprata visi....gan Ļeņins...gan Holivudas sapņu fabrika...gan Hitlers... ,bet Krievijā lieli valsts līdzekļi ir iegrūsti TV sapņu propagandā. ASV pēc PSRS sabrukuma samazināja līdzekļus Brīvajā Eiropā...Amerikas Balsī un iestājās panīkums. Vispār jau Krievijā klejo teiciens - kad ledusskapis uzvarēs TV?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzina, lai atbrīvotu tiltu sagrāvušo kuģi

Kontrolētā eksplozijā pirmdien ASV pilsētā Baltimorā tika saspridzinātas martā sabrukušā Frānsisa Skota Kija tilta laiduma metāla konstrukcijas, lai atbrīvotu pie tilta balsta iestrēgušo ko...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits