Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krievija atsakās reģistrēt opozicionāra Nadeždina kandidatūru prezidenta vēlēšanām

Krievijas opozicionārs un Kremļa kritiķis Boriss Nadeždins ceturtdien pavēstīja, ka Centrālā vēlēšanu komisija nav reģistrējusi viņa kandidatūru prezidenta vēlēšanām.

"Es nepiekrītu Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumam. Es visā Krievijā savācu vairāk nekā 200 000 parakstu. Mēs veicām parakstu vākšanu atklāti un godīgi - rindām pie mūsu štābiem un parakstu vākšanas punktiem sekoja visa pasaule," platformā "Telegram" pauda Nadeždins.

"Piedalīties 2024.gada prezidenta vēlēšanās ir manas dzīves vissvarīgākais politiskais lēmums. No saviem nodomiem es neatkāpšos. Es pārsūdzēšu CVK lēmumu Augstākajā tiesā," solīja politiķis.

Par kandidēšanu prezidenta vēlēšanās paziņojušo politiķu vidū Nadeždins bija vienīgais, kas atklāti iestājies pret Krievijas karu Ukrainā. Parakstīties Nadeždina atbalstam mudināja arī citi Krievijas opozīcijas politiķi.

Izdevuma "Meduza" avoti liecina, ka Kremlis neļaus CVK reģistrēt vēlēšanām pretkara kandidātus.

Vēlēšanas Krievijā notiks no 15. līdz 17.martam.

CVK jau startam vēlēšanās akceptējis parlamenta partiju pārstāvjus, kā arī diktatoru Vladimiru Putinu.

Nadeždins Krievijas politikā ir vairāk nekā 30 gadu. Savulaik viņš bijis Piemaskavas Dolgoprudnijas pilsētas padomes deputāts, kā arī neilgu laiku bijis likumdevējs Valsts domē.

Krievijas vēlēšanu komisija jau daudzkārt iepriekš anulējusi Kremlim netīkamo kandidātu savāktos parakstus dalībai visdažādāko līmeņu vēlēšanās, faktiski nodrošinot, ka vēlēšanās var startēt vienīgi valdošā totalitārā režīma ielikteņi vai tādu fiktīvo opozīcijas partiju pārstāvji kā komunisti vai nelaiķa Vladimira Žirinovska kabatas partija - liberāldemokrāti.

Pat ja kādam pret režīmu noskaņotam kandidātam izdotas šos šķēršļus apiet, viņa sakāve tiek nodrošināta ar dažādām mahinācijām balsošanas un balsu skaitīšanas laikā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits