Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Eksperti: Krievija okupētajā Krimā izvietojusi 60 000 karavīru; skaits varētu pieaugt

Krievija okupētajā Krimas pussalā izvietojusi aptuveni 60 000 karavīru, bet perspektīvā to skaits var pieaugt līdz 100 000 - 120 000, paziņojuši eksperti.

"Faktiski Melnās jūras centrā - Krimas pussalā - Krievija ir izveidojusi un turpina pastiprināt tā dēvēto A2/AD sfēru (pretinieka atturēšana, padarot uzbrukuma iespējamību pārāk sarežģītu un bīstamu)," norāda fonda Ārlietu Maidans eksperti.

Pēc viņu teiktā, "aizsargāto sfēru" ar Krimu centrā veido dažāda veida uz sauszemes un jūrā bāzēti taktisko raķešu kompleksi (Iskander un Kalibr), krasta pretkuģu kompleksi (Bastion un Bal), pretgaisa aizsardzības raķešu kompleksi (S-300, S-400, Buk-2M, Pancir) un radioelektroniskās cīņas kompleksi.

Pēc ekspertu teiktā, raķetes Iskander, Kalibr un Bastion ir spējīgas nest kodolgalviņas.

"Šī sfēra nosedz mērķus ne tikai visu Melnās jūras valstu piekrastes rajonos, bet var sasniegt mērķus arī Baltijas valstīs, Polijā, Čehijā, Austrijā, Rumānijā, Bulgārijā, Gruzijā, Armēnijā, Azerbaidžānā, Grieķijā, ieskaitot Krētas salu, visās Balkānu valstīs, Turcijā, Kiprā, Sīrijā, Libānā, Izraēlā, Irānā, Irākā, Ēģiptes piekrastē, Itālijas dienvidos," uzsver eksperti.

Viņi ar ļoti lielu ticamības pakāpi pieļauj, ka Krimā atrodas kodolgalviņas uz sauszemes un jūrā bāzētām raķetēm.

Top komentāri

Jautājums
J
Kas ir fonds- Ārlietu Maidans eksperti.
ttp
t
Kāpēc gan lai Krimā nebūtu kodollādiņu? Kodollādiņi bija un ir visur. Visi var piem. aizbrauk uz Tukuma bij. kara aerodromu un apskatīties,kāda izskatās kldolieroču glabātava. Kad es biju - tur jau glabāja vecas autoriepas. Liepāja bija svarīga Baltijas flotes bāze. Desmitiem kuģu. Kara lidlauks .Raķešu kompleksi. jūras kājmnieki. Kā man kādreiz teica viens nopietna karakuģa komandieris- ja jūs redziet "lielu kuģi, ticiet- uz viņa noteikti ir kodolieroči".
rekur
r
Krievijas valsts uz Krimu,kopš18.gadsimta ir skatījusies kā uz valsts Galveno Militāro Bāzi. Tā tas ir jau 300 gadus. Ja kādreiz tur bija tikai Melnās jūras flote (Sevastopolē), tad Padomju laikos pievienojās ātomzemūdeņu b. Balaklavā un Donuzlavas flotes bāze. Vairāki militārie aerodromi Baalbek, Inkerman uc. Gaisa desantnieki, jūras kājnieki. Kerčas ps izbūvēts kosmoplānu nosēšanās laukums. Šodien tam visam pievienojies liels dažādu raķešu sistēmu un kompleksu skaits. Kopumā Krima ir viens no pasaulē svarīgākajiem Milit. nocietinātajiem rajoniem. Krievi par viņu gatavi cīnīties līdz pēdejam. Viņiem tas ir ļoti vajadzīgs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits