Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis
Madsena prāva izpelnījusies plašu uzmanību - tiesas sēdes apmeklējumam bija reģistrējušies aptuveni 100 žurnālisti

Zviedru žurnālistes slepkavības lieta: Dāņu izgudrotājs tiesā noliedz vainu

Ceturtdien tiesas priekšā stājās dāņu izgudrotājs Peters Madsens, kuru apsūdz par zviedru žurnālistes Kimas Volas noslepkavošanu paša izgudrotā un uzbūvētā zemūdenē, par kuru žurnāliste bija ieplānojusi veidot publikāciju. Madsens tiesā savu vainu noliedza, vēsta ārvalstu mediji.

Madsenu apsūdz Volas noslepkavošanā un viņas mirstīgo atlieku apgānīšanā, tostarp seksuālu dziņu motivētā apgānīšanā, lietā, kuru prokurors Jākobs Bučs-Jepsens raksturojis kā "neparastu un īpaši brutālu".

Madsens atzinis, ka sadalījis Volas nedzīvo ķermeni un tā daļas iemetis jūrā, taču noliedz, ka būtu sievieti nogalinājis.

"Apsūdzētais noraida apsūdzības par tīšu nogalināšanu, taču atzīst, ka pārkāpis likumu, nepiedienīgi izrīkojoties ar līķi," tiesas sēdē, kura izpelnījusies arī plašu žurnālistu uzmanību (to apmeklēja 100 žurnālisti no 15 dažādām valstīm), nolasīja Madsena advokāte.

Prokurors nolēmis tiesā pieprasīt augstāko soda mēru, kāds Dānijā iespējams, proti, mūža ieslodzījumu, kas visbiežāk tiek piespriests tiem, kas nogalinājuši bērnu vai vairāk nekā vienu cilvēku. Prokurors uzskata, ka Madens Volu nogalinājis, lai īstenotu sadistiskas seksuālās fantāzijas, sasienot žurnālisti, sitot un sadurot viņu, pēc tam sievieti vai nu nožņaudzot, vai nogriežot viņai galvu. Prokurors uzskata, ka slepkavība bija iepriekš izplānota, jo Madsens zemūdenē bija paņēmis līdzi nozieguma pastrādāšanai nepieciešamos rīkus, tostarp zāģi, nazi un plastmasas savilcējus sievietes sasiešanai.

Jāatgādina, ka Madsens iepriekš apgalvojis, ka Vola mirusi nelaimes gadījumā, zemūdenes lūkai aizcērtoties un trāpot pa sievietes galvu. Policija vēlāk ekspertīzē noskaidroja, ka sievietes galvaskauss nebija bojāts, kā tas, visticamāk, būtu gadījumā, ja Madsena apgalvojums būtu patiess. Izgudrotājs vēlāk atzina, ka nozāģējis Volas ekstremitātes un galvu, bet aizvien noliedza, ka būtu viņu nonāvējis, nu apgalvojot, ka Vola mirusi no nosmakšanas zemūdenē. 

Tiesas prāva ilgs 12 dienas martā un aprīlī, un spriedums, ja nebūs neparedzētas kavēšanās, varētu tikt pasludināts 25. aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits