Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Zviedrija ievērojami pastiprinās noteikumus patvēruma iegūšanai

Lai ierobežotu nelegālo imigrantu pieplūdumu, Zviedrija ievērojami pastiprinās noteikumus patvēruma iegūšanai, otrdien paziņojis premjerministrs Stēfans Levēns.

Levēns paziņoja, ka Zviedrija vairs nevar uzņemt tikpat daudz patvēruma meklētāju kā līdz šim, jo valstij nepieciešama atelpa.

Zviedrijas likumi uz trim gadiem tiks pielāgoti Eiropas Savienības minimālajam līmenim, pavēstīja premjerministrs.

"Mums jāatvieglo spiediens [uz Zviedrijas patvēruma piešķiršanas sistēmu], lai vairāk cilvēku meklētu patvērumu citās Eiropas valstīs," viņš piebilda.

Zviedrija, kuras iedzīvotāju skaits mērāms 9,8 miljonos, pēdējos divos mēnešos saņēmusi 80 000 patvēruma pieprasījumu, kas būtu līdzvērtīgi 25 miljoniem patvēruma meklētāju visā ES, norādīja Levēns.

Kopš oktobra Zviedrijas valdība ieviesusi vairākus pasākumus, lai samazinātu patvēruma meklētāju skaitu, tostarp atjaunojusi robežkontroli.

Tomēr tagad valdība atzinusi, ka šie pasākumi nav bijuši pietiekami, un paziņojusi, ka ies vēl tālāk, pastiprinot robežkontroli un padarot stingrākus noteikumus, kas ļauj patvēruma meklētājiem apvienoties ar savām ģimenēm.

Valdība turpmāk plāno izdot uzturēšanās atļaujas tikai uz konkrētu laiku ar retiem izņēmumiem un veikt medicīnas pārbaudes, lai noteiktu vecumu jaunajiem cilvēkiem, kas meklē patvērumu Zviedrijā.

Zviedrijas Migrācijas pārvaldes dati liecina, ka pēc robežkontroles atjaunošanas 12.novembrī nelegālo imigrantu skaits, kas ieplūst Zviedrijā, samazinājies par 30%.

Zviedrija oktobrī prognozēja, ka šogad valstī ieradīsies līdz 190 000 patvēruma meklētāju un 170 000 nākamgad, kas padara Zviedriju par ES valsti ar vislielāko patvēruma meklētāju skaitu uz vienu iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits