Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Vācijas konservatīvie aicina aizliegt kreiso ekstrēmistu partiju

Vācijā izcēlies ass konflikts starp Kristīgi sociālo savienību (CSU) un partiju Die Linke (Kreisie), jo valdošās Kristīgo demokrātu savienības (CDU) Bavārijas meitaspartijas ģenerālsekretārs Aleksandrs Dobrints pieprasījis izskatīt jautājumu par kreiso ekstrēmistu partijas slēgšanu.

Sarunā ar laikrakstu Bild am Sonntag A. Dobrints norādīja, ka Die Linke līdzpriekšsēdētāja Gezīne Leča vēlas atgriezties uz komunisma ceļa un ka Konstitūcijas uzraudzības birojam tāpēc vajadzētu rūpīgāk sekot kreiso ekstrēmistu partijas darbībai.

A. Dobrints atgādināja Lečas komentāru, kas janvārī bija publicēts kreiso ekstrēmistu laikrakstā Junge Welt un kurā cita starpā atrodama šāda pasāža: "Ceļu uz komunismu mēs varam atrast tikai tad, ja mēs uz tā nostājamies un to izmēģinām, neatkarīgi no tā, vai esam opozīcijā vai valdībā."

"Pamatojoties uz to, mums atkārtoti jāizvērtē, vai "Die Linke" ir aizliedzama vai nē," uzsvēra CSU ģenerālsekretārs.

Vienlaikus viņš aicināja Berlīnes mēru Klausu Vovereitu paziņot, ka viņš atteiksies no sadarbības ar Die Linke, ja tiks pārvēlēts amatā 18. septembrī gaidāmajās vēlēšanās.

Die Linke otrs līdzpriekšsēdētājs Klauss Ernsts uz A. Dobrinta izteikumiem reaģēja, paziņojot, ka šāda rakstura vēstījumi radot klimatu, kas musina labējos ekstrēmistus uzbrukt partijas birojiem gan Berlīnē, gan citviet Vācijā.

"Vienmēr, kad CDU un CSU klājas slikti, atrodas kāds pitbulterjers no CSU un uzsāk krusta karu pret Die Linke," norādīja Ernsts. "Dobrintam nāktu par labu viņa labējo tendenču ierobežošana."

Pagājušajā nedēļā Berlīnes Nīderšēneveides rajonā notika uzbrukums Die Linke Bundestāga frakcijas priekšsēdētāja Gregora Gīzi birojam. Notikuši uzbrukumi arī citiem partijas birojiem.

Bodo Rāmelovs, Der Linke frakcijas līderis Tīringenes federālās zemes parlamentā, paziņojis, ka A. Dobrinta izteikumi esot īpaši nosodāmi tāpēc, ka šobrīd Vācijas iekšlietu ministrs Hanss Pēters Frīdrihs, kurš arī pārstāv CSU, darot visu iespējamo, lai nepieļautu neonacistiskās Nacionāldemokrātiskās partijas (NPD) aizliegšanu.

Savukārt Der Linke Bundestāga frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ulrihs Maurers izteicies, ka CSU ģenerālsekretārs "acīmredzot nav pamanījis, ka aukstais karš beidzies pirms 20 gadiem".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits